Analyse af Musicalen Hair | SRP i Musik A og Historie A

 • STX 3.g
 • SRP (Historie A, Musik A)
 • Ingen givet
 • 15
 • 2851
 • PDF

Analyse af Musicalen Hair | SRP i Musik A og Historie A

SRP'et indeholder en analyse af tre sange fra musicalen 'Hair', samt en analyse og perspektivering af selve musicalen - herudover gives der også en beskrivelse af datidens udtryksformer ved ungdomsoprøret. Opgaven er skrevet med brug af fagkombinationen Musik A og Historie A.

Studienets kommentar

Bemærk: Da dette SRP er skrevet, da SRP stadig var en ny opgavetype, er der ikke analyseret kilder i historie. Det forventer man i SRP'er i dag. Du kan stadig bruge opgaven som inspiration til emne og indhold, men husk at din opgave skal indeholde en analyse af konkret kildemateriale for at få en god karakter.

Der skal indgå en konklusion i opgaven - SRP'et her er også ret kort.
Desuden skal man skrive et resumé på dansk i stedet for et abstract på engelsk.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SRP-bogen sideløbende. SRP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 1
Indledning 3
Udtryksformer 4
'Hair' - Filmen 7
'Hair' 8
‘The Flesh Failures (Let the Sunshine In)' 10
'Aquarius' 12
Diskussion 13
Kildeliste 15

Uddrag

Indledning


Efter 2. Verdenskrig bredte en økonomisk vækst sig i Vesten. Denne medførte en stigende velstand, hvilket gjorde at flere unge fik bedre muligheder for uddannelse og dermed var bedre økonomisk stillet. Ungdomsperioden blev også forlænget, hvilket medførte at der i 1950'erne blev indført et nyt begreb; teenager. Dette betød at man var ung, hvilket vil sige at man hverken var barn eller voksen. Disse unge var der mange af efter babyboomet .
Det blev en nødvendighed at kvinden kom på arbejdsmarkedet, fordi arbejdskraften steg sammen med den økonomiske vækst. Herved blev kvinderne i højere grad selvstændige og begyndte at betvivle deres afhængighed af manden og ægteskabet. Kvinderne blev mere bevidste om sig selv og krævede rettigheder over deres eget liv og egen krop og forlangte ligeløn. Kvinder der udførte det samme stykke arbejde som mændene fik ofte 20 % mindre i løn eller mere.
Grundet at ungdommen var bedre stillet økonomisk, end de havde været førhen, fik de samtidig også mere indflydelse end før. De skulle heller ikke bruge al deres tid på arbejde og fik derfor tid til at reflektere over livet, samt det samfund de levede i og den politiske bevidsthed blev større.

De unge blev samtidig også bevidste om at det var en nødvendighed at passe på Jorden, hvilket medførte at mange unge begyndte at spise økologisk og genbruge ting.
Disse unge mennesker i USA begyndte at gøre oprør, mod de ting, de var blevet bevidste om. De ønskede mere personlig frihed, samt afskaffelse af familiær og patriarkalsk kontrol. De havde fundet rødder ved beatnikkerne der havde vægt på livsnydelse, psykedeliske stoffer, antiborgerlighed, -militarisme og -forbrugerisme samt musik og østlig inspireret filosofi... Køb adgang for at læse mere

Analyse af Musicalen Hair | SRP i Musik A og Historie A

[2]
Bedømmelser
 • 10-11-2011
  Givet af 3.g'er på STX
  God opgave, men noget tynd musik analyse. Man kunne godt havde gået mere ned i analysen.
 • 15-04-2013
  Givet af 2.g'er på STX
  dårlig opgave...........................................................

Materialer relateret til Analyse af Musicalen Hair | SRP i Musik A og Historie A.