SRP om Sociale Medier i Samfundsfag A og Mediefag B

  • STX 3.g
  • SRP (Mediefag B, Samfundsfag A)
  • 12
  • 23
  • 8877
  • PDF

SRP om Sociale Medier i Samfundsfag A og Mediefag B

SRP Opgaven omhandler Sociale Medier og har fagkombinationen Mediefag B og Samfundsfag A.

Opgaven giver en redegørelse for synet på identitetsdannelse i det senmoderne samfund ifølge to teoretikere. Herefter følger en analyse og fortolkning af "The Social Network" med en række fokuspunkter, og slutteligt en undersøgelse af danskernes forbrug af de sociale medier, samt en opsamlende konklusion.

Studienets kommentar

Abstract og indholdsfortegnelse mangler.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

1. Indledning

2. Identitetsdannelse i det senmoderne samfund
2.1 Anthony Giddens
2.2 Christopher Lasch

3. David Finchers The Social Network
3.1 Filmens overordnede karaktertræk
3.2 Første nøglesekvens
3.3 Anden nøglesekvens
3.5 Sammenfatning og fortolkning
3.6 David Finchers Fight Club

4. Det øgede brug af sociale medier
4.1 Danskernes brug af sociale medier
4.2 Det refleksive individ
4.3 Det egocentrerede individ
4.4 Anerkendelsens vigtighed

5. Konklusion

6. Litteraturliste

7. Bilag

Uddrag

Tænk på en helt almindelig tur ned af Strøget. Bag dig hører du en person råbe: Never back down! Gud hvor er Sean Faris lækker! Du forsætter ind i en tøjbutik, hvor den kvindelige butiksassistent byder dig velkommen med et smil, hvorefter hun siger: Okay, it's official; Mads Langer skal føde mine børn! En anden kunde griner, mens han tilføjer kommentaren: Er lige blevet klippet - føles SÅ godt...

Selvom det virker absurd, findes der platforme, hvor man på førnævnte måde har mulighed for at udtrykke sig til mere eller mindre offentlig skue. Her henviser jeg til de sociale medier, hvor selvrealisering og selveksponering er i højsædet. Hvis vi f.eks. kigger på det sociale medie Facebook, findes der ét fællestræk for de 60 millioner aktive brugere. Der er én profil, som for brugerne er allermest attraktiv - nemlig deres egen.

Et spændende spørgsmål er dernæst hvordan, forbruget af de sociale medier påvirker vores identi-tetsdannelse. I denne opgave vil jeg først redegøre for to teoretikeres syn på identitetsdannelse i det senmoderne samfund, herunder Anthony Giddens og Christopher Lasch.

Dernæst vil jeg analysere og fortolke filmen The Social Network ved bl.a. at lave en næranalyse af to nøglescener. Herefter laves der med fokus på identitetsdannelse en kort perspektivering til David Finchers Fight Club.

Endvidere vil jeg undersøge danskernes forbrug af de sociale medier, hvilket vil danne grundlag for at diskutere fordele og ulemper i forhold til de sociale medier og individets identitetsdannelse. Hvis I har spørgsmål, kan I jo altid tilføje mig som ven på Facebook, Twitter, LinkedIN, Myspace, Friendster, Tweetpeek, Socializr, Hi5 eller også meget gerne følge med på min blog på HotBlogs.dk... Køb adgang for at læse mere

SRP om Sociale Medier i Samfundsfag A og Mediefag B

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til SRP om Sociale Medier i Samfundsfag A og Mediefag B.