SRP om doping med anabolske steroider i Samfundsfag og Idræt

 • STX 3.g
 • SRP (Samfundsfag A, Idræt B)
 • 10
 • 20
 • 6601
 • PDF

SRP om doping med anabolske steroider i Samfundsfag og Idræt

SRP om doping med anabolske steroider, med fagkombinationen Samfundsfag A og Idræt B.

Jeg vil først redegøre for de fysiologiske effekter af anabole steroider og herunder komme ind på testosteron, den medicinske anvendelse, proteinsyntesen og bivirkningerne.

Herefter vil jeg med udgangspunkt i artiklen ”Jeg savner den følelse af at være hårdt pumpet…” af Rasmus Damsgaard undersøge, hvorfor unge mænd vælger at anvende anabole steroider.

Ud fra teorier af Anthony Giddens og Pierre Bourdieu vil jeg analysere hvorfor (nogle) unge tager det valg at bruge anabole steroider.

Dernæst vil jeg kort præsentere Michel Foucaults syn på moderne magtrelationer i relation til hvordan individet vælger. For at benytte mig af Bourdieu har jeg måtte karakterisere den typiske anabole steroid bruger og jeg vil løbende perspektivere til det senmoderne samfund og livsstil.

SRP'et er skrevet i 2012.

Lærers kommentar

Samfundsfagsdelen ligger til 7-10
Idrætsdelen ligger til 12.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Abstract 1
Indledning 3
Anabole Androgene Steroider 4
Historisk og Medicinsk anvendelse AAS 4
Testosteron 5
Hvad gør det anabole steroid 5
Proteinsyntesens proces. 6
Anvendelse af anabole steroider 7
Bivirkninger ved anabole steroider 8
Hvem er brugene af doping med anabole steroider? 9
Hvor mange bruger anabole steroider? 10
Den typiske bruger 10
Hvorfor vælger unge mænd AAS ifølge Pierre Bourdieu 11
Hvorfor vælger unge mænd AAS ifølge Anthony Giddens 13
Hvorfor vælger unge mænd AAS ifølge Michel Foucault 17
Konklusion 18
Litteraturliste 19
Bilag 20

Uddrag

Anabole steroider er det hyppigste doping, det skyldes at det anabole steroid ikke kun er anvendt indenfor eliteidrætten, men i særdeleshed også inden for motionister og styrketrænere.

Jeg har valgt at skrive om anabole steroider fordi det er et stof jeg kan relatere til. Jeg træner selv i et motionscenter og jeg har også selv oplevet hvor svært det kan være at tage muskelmasse på. Det var nok også derfor jeg prøvede Weight Gainer og kreation pulver, et lovligt og helt almindeligt produkt, som skulle give mig øget muskelmasse og mere energi til træningen, det virkede bare ikke rigtig.

For mig har det aldrig været en mulighed at tage anabole steroider, men jeg kan se på nogle af dem i træningscenteret, at det har det været for dem. Hvorfor har jeg så ikke valgt det? For det første så er jeg aldrig blevet tilbudt det, men omvendt hvis jeg så var blevet tilbud det, så er jeg sikker på at det ikke havde gjort forskel, jeg ville havde sagt nej. Forud for mit arbejde har jeg haft meget begrænset viden om bivirkninger, så det var nok heller ikke det der har gjort udslaget. Jeg tror ikke jeg har fundet det attraktivt på grund af det kriminelle og det usportslige. Så synes jeg desuden heller ikke at det er et særlig smukt ideal, og jeg forbinder de pumpede fyre med Crazy Daisy, Mokai og slagsmål. Så hvorfor vælger nogle og andre ikke? og hvordan kan det forklares?

Jeg vil først redegøre for de fysiologiske effekter af anabole steroider og herunder komme ind på testosteron, den medicinske anvendelse, proteinsyntesen og bivirkningerne.
Herefter vil jeg med udgangspunkt i artiklen ”Jeg savner den følelse af at være hårdt pumpet…” af Rasmus Damsgaard undersøge, hvorfor unge mænd vælger at anvende anabole steroider. Ud fra teorier af Anthony Giddens og Pierre Bourdieu vil jeg analysere hvorfor (nogle) unge tager det valg at bruge anabole steroider. Dernæst vil jeg kort præsentere Michel Foucaults syn på moderne magtrelationer i relation til hvordan individet vælger. For at benytte mig af Bourdieu har jeg måtte karakterisere den typiske anabole steroid bruger og jeg vil løbende perspektivere til det senmoderne samfund og livsstil... Køb adgang for at læse mere

SRP om doping med anabolske steroider i Samfundsfag og Idræt

[10]
Bedømmelser
 • 17-12-2014
  Ikke nogen særlig fyldestgørende opgave. Det sproglige niveau er ikke særlig højt, og indholdet er utroligt overfladisk. 70% af opgaven er redegørende, mens resten er på et lavt undersøgende niveau. Der er ingen diskussion eller noget lignende hvilket som regel er et krav i SRP. Censor har ikke været særlig klog hvis denne SRP i virkeligheden har fået 10.
 • 30-11-2013
  Givet af 3.g'er på STX
  Den er fin - men meget overfladisk! God til at hjælp med opbygning, men indholdet er for lavt niveau. Dine kildehenvisninger er næsten ikke-eksisterende. Du kan umuligt have fået 10 for den. Så har du i hvert fald været meget heldig!
 • 11-10-2014
  Givet af HTX-elev på 3. år
  For overfladisk.............................
 • 07-05-2014
  KÆMPE hjælp til min egen opgave.

Materialer relateret til SRP om doping med anabolske steroider i Samfundsfag og Idræt.