SOP om KiMs i VØ A og Afsætning A - Kims på det græske marked

SOP om KiMs i VØ A og Afsætning A - Kims på det græske marked

Der er her lavet et SOP om KiMs A/S. Det er lavet i fagene Virksomhedsøkonomi og Afsætning.

Lærers kommentar

Har fået det meste med, og en god regnskabsanalyse, men der er nogen af analyserne der mangler lidt dybde

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 3
Indledning 4
Redegørelse 5
Orkla koncernen 6
Analyse 7
Interne forhold hos KiMs A/S 7
Værdikæde-analyse 7
Eksportmotiver 9
Supply Chain 10
Regnskabsanalyse af KiMs 11
SWOT-analyse af virksomheden. 14
Analyse af det græske chips marked 16
Brancheanalyse 17
Porter's 5 forces 17
Analyse af chips på markedet - Grækenland Vs Danmark 18
Samfundsmæssige forhold 19
PepsiCo 22
Sammenligning mellem PepsiCo og Orkla 23
Vurdering 25
Konklusion 27
Litteraturliste 29
Bilag 30
Nøgletal 30
Markedsanalyser 32
Chipsmarkedet i Danmark 32
Chipsmarkedet i Grækenland 32

Uddrag

Indledning

Jeg har valgt at jeg I mit studieretningsprojekt vil skrive om KiMs A/S. Det har jeg valgt, fordi deres produkt er noget man kender i hele Danmark, og jeg kunne godt tænke mig at undersøge lidt nærmere, hvad der ligger bag deres chips, og specielt hvad der ligger bag deres virksomhed, og hvordan den er bygget op. Derudover mener jeg at KiMs har et meget større potentiale end bare Danmark, og vil undersøge muligheden for at få et lige så stort brand i andre lande. Jeg har valgt at skrive i fagene virksomheds økonomi og afsætning, da det er mine 2 hovedfag her på handelsskolen, og er den største årsag til mit udannelses valg. Derudover mener jeg også det er den bedste kombination til at analysere en virksomhed, dens konkurrenter og et evt. marked.

I min rapport skal der først og fremmest være en beskrivelse af virksomheden KiMs, ved blandt andet at have fokus på ejerforholdet. Så ønskes der en analyse af virksomhedens interne forhold og forsyningskæde med særlig fokus på at sælge chips på det græske marked, hvorefter der også ønskes en analyse af markedet for chips i Grækenland. Til sidst skal analysen også indeholde en økonomisk sammenligning med en stor konkurrent, der i forvejen er på det græske marked.

Ud fra analysen, skal jeg vurdere KiMs strategiske muligheder på det græske marked.

Redegørelse

Næsten alle danskere kender KiMs. De kender dem for noget der smager godt og noget sjovt. KiMs A/S er den suverænt største leverandør af chips og snacks til danskerne. De står for lidt over halvdelen af omsætningen på det danske chips- og snackmarked.

Historien om Kims starter ikke med chips, men derimod med marcipan. KiMs historie starter i begyndelsen af 1960´erne på Odenses marcipan fabrik. Man mente dog at Marcipan var for sæsonbetonet, så man besluttet at finde et supplerende produkt. Man fik inspiration til at begynde på snack markedet fra lande som Tyskland, England og USA. Snackvarer var dog meget ukendt i Danmark i 1961, hvor navnet KiM opstod. KiM blev lavet om til KiMs, med et tilføjet s, da et tysk cigaret mærke i forvejen hed Kim.

Udviklingen af KiMs tog fart i 1968, da 4 store erhvervsvirksomheder valgte at opkøbe marcipanfabrikken og KiMs, da man ville ekspandere KiMs, ved hjælp af gode produktionsfaciliteter og massiv markedsføring. KiMs hovedsæde og produktion blev bygget i 1971 i Søndersø på Nordfyn, og der ligger hovedsædet stadig. Lige siden er der sket meget, og det er gået meget stærkt. I 1990 blev gruppen overtaget af den norske... Køb adgang for at læse mere

SOP om KiMs i VØ A og Afsætning A - Kims på det græske marked

[1]
Bedømmelser
  • 09-12-2013
    Givet af HHX-elev på 3. år
    god opgave dog meget lille redegørelse