SOP: Baskerlandets Uafhængighedskamp og Kultur i Spansk

SOP: Baskerlandets Uafhængighedskamp og Kultur i Spansk

SOP'et indeholder en redegørelse for Baskerlandets historie, en komparativ analyse af Baskerlandets kultur sammenlignet med den spanske samt en diskussion af hvorledes Baskerlandet vil se ud i fremtiden.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Indledning 2
Baskerlandet 3
Industrialiseringen i 1800-tallet 4
Sabino Arana 4
Franco-tiden 5
ETA 5
Nationalisme 7
Minoritetskonflikt 9
Baskisk kultur 11
Spansk kultur 13
Forskelle og ligheder 15
Forholdet mellem Baskerlandet og Spanien 16
Konklusion 19
Litteraturliste 20

Uddrag

Indledning:
Når vi danskere tænker på Spanien, forbinder vi det ofte med varme, et feriested, tapas, god vin, fodbold osv. Men Spanien er ikke kun smukke badestrande og livlige gader som mange af os forestiller os det. Landet har også været præget af terror, politiske konflikter og undertrykkelse. Spanien er således ikke bare Spanien. Spanien består af en masse regioner, som danner Spanien.

En af disse regioner er Baskerlandet, hvor der har været en lang kamp for selvstændighed. Kampen eskalerede under Francos diktatur, hvor baskerne blev undertrykt. Baskernes kultur og traditioner blev forbudt. Dette resulterede i mange små nationalistiske bevægelser, hvoraf den mest kendte er terrorgruppen ETA.

Men hvem er baskerne, og hvorfor mener de at de har ret til løsrivelse fra Spanien? På hvilken måde adskiller baskerne sig fra Spanien, og hvordan ser situationen ud i baskerlandet i dag? Hvordan påvirker baskernes uafhængighedskamp Spanien som nation? Dette vil blive diskuteret i følgende opgave, hvor en historisk gennemgang vil hjælpe med at fremme forståelsen for hvorfor baskerne mener de burde være en selvstændig stat, og hvorfor ETA handler som de gør.

I den følgende opgave vil uafhængighedskampen blive undersøgt vha. en grundig redegørelse af ideologien som ligger til grund for den nationalisme som man ser i Baskerlandet.

Herefter vil opgaven fokusere på baskernes kulturelle identitet, og give en grundig indføring i hvorfor baskerne mener de har ret at være selvstændige. Derudover vil opgaven tage fat i en sammenligning af den spanske og baskiske kultur, og slutteligt vil der blive vurderet hvorvidt uafhængighedskampen påvirker baskernes forhold til Spanien og resten af verden samt hvilke konsekvenser den har for Spanien... Køb adgang for at læse mere

SOP: Baskerlandets Uafhængighedskamp og Kultur i Spansk

[1]
Bedømmelser
  • 22-04-2013
    vghjkl fj klghk ullk kæl æl,dslæzx as

Materialer relateret til SOP: Baskerlandets Uafhængighedskamp og Kultur i Spansk.