SRP: Harry Potter og Fantasy i Engelsk A og Psykologi B

  • STX 3.g
  • SRP (Psykologi B, Engelsk A)
  • 12
  • 22
  • 8486
  • PDF

SRP: Harry Potter og Fantasy i Engelsk A og Psykologi B

SRP om Harry Potter og Fantasy-genren, som er skrevet i fagene Engelsk A og Psykologi B - i opgaven undersøger jeg værkerne om Harry Potter, og relaterer disse til tidsperioden og senmodernitet samt postmodernitet. Jeg gennemgår hvad fantasy er, og hvordan Harry Potter værkerne passer ind i denne genre. Slutteligt kobler jeg det postmoderne menneske til fantasygenren.

Lærers kommentar

Min engelsklærer sagde det var en af de bedste opgaver hun nogensinde havde læst, og at hun selv havde indset og lært noget af at læse den - fantastisk overblik, fejlfri evne til at slå ned i mit materiale (alle HP bøgerne, og en del sekundær litteratur), gode pointer og præcis besvarelse af problemformuleringen.
Min psykologilærer sagde der ikke var nogle steder at sætte en finger ned, udover at hun synes der manglede afsnit i min opgave, men jeg kunne ikke kombinere, forklarer og uddybe teorien bedre, og jeg havde valgt den helt perfekte teori.

Studienets kommentar

Der mangler indledning i opgaven. Hvad er motivationen for at arbejde med dette emne? Lad være med at sætte problemformuleringen ind i konklusionen.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

1. Indledning
1.1 Problemformulering
1.2. Noter
2. Det postmoderne samfund
2.1. Det postmoderne menneskes psykologiske vilkår
3. Harry Potter - Fantasy genren og det postmoderne menneskes spejlbillede:
3.1. Hvad er fantasy
3.2. Genrebestemmelse af 'Harry Potter'
3.3. Udvikling i Harry Potter: et spejlbillede af det postmoderne menneske
4. Fantasygenren og det postmoderne menneske
5. Konklusion
6. Litteraturliste

Uddrag

1. Indledning:
1.1 Problemformulering:
Jeg vil i dette projekt arbejde med fantasygenren og en af de bedst sælgende romanserier i min tid, Harry Potter.

Jeg vil ved hjælp af engelsk redegøre for, hvilken genre Harry Potter serien er. Udover det vil jeg med hjælp af psykologi redegøre for det postmoderne menneskes psykologiske vilkår.

På baggrund af redegørelserne vil mit fokus være på det postmoderne menneske, og hvordan fantasygenren i Harry Potter belyser nogle af de psykologiske vilkår, der er i den postmoderne tid, gennem hovedpersonens udfordringer og udvikling.

Udover det vil jeg diskutere hvorfor at fantasygenren fascinerer den postmoderne læser, og om netop fantasy er særligt velegnet til at indfange det postmoderne og udstille de psykologiske vilkår og konflikter, der findes i det postmoderne samfund.

1.2. Noter:
Jeg vil fremover referere til Harry Potter-serien som HP i selve opgaven, mens jeg vil bruge det fulde navn på den pågældende bog i fodnoterne.

Udover det vil jeg gøre opmærksom på, at jeg arbejder med hele Harry Potter serien:
1. “Harry Potter and the Philosopher's stone”, 2.”Harry Potter and the chamber of secrets”, 3.”Harry Potter and the Prisoner of Azkaban”, 4.”Harry Potter and the Goblet of Fire”, 5.”Harry Potter and the Order of the Phoenix”, 6.”Harry Potter and the Half-Blood Prince” og 7.”Harry Potter and the deathly hallows”.
Til sidst vil jeg gerne understrege at personerne i HP er fiktive karakterer, og derfor ikke kan opfattes som værende en psykologisk case!

Her vil jeg også gerne påpege, at navnet senmoderne dækker over den samme tidsperiode som det postmoderne, men at navnene blot skildrer en uenighed om, hvorvidt vi lever i en sen moderne tid (en videreudvikling af den moderne tid), eller har afsluttet modernismens tidsperiode... Køb adgang for at læse mere

SRP: Harry Potter og Fantasy i Engelsk A og Psykologi B

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.