SRP: Senmodernitet og Postmodernisme i Engelsk og Samf

  • STX 3.g
  • SRP (Engelsk A, Samfundsfag B)
  • 12
  • 22
  • 9518
  • PDF

SRP: Senmodernitet og Postmodernisme i Engelsk og Samf

SRP'et tager udgangspunkt i en analyse af romanen City of Glass af Poul Auster, og i denne forbindelse arbejdes der med begreberne og fænomenermne senmodernitet og postmodernisme, i fagene Engelsk A og Samfundsfag. Til sidst; en diskussion af identitet og identitetsdannelse i det senmoderne samfund.

Du kan læse mere om det senmoderne samfund i Studienets kompendium om det senmoderne samfund.

Studienets kommentar

Vær opmærksom på, at denne SRP ikke indeholder et abstract!
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning 2
Den sociologiske undersøgelse 3
Postmodernisme 4
Modernisme 4
Senmodernisme? 5
Delkonklusion 7
Analyse og fortolkning af City of Glass 7
Fortæller og synsvinkel 8
Identitetsforvirring 9
Stillman junior som en spejling af quinn 10
Et nyt kapitel i quinns liv 11
Stillman senior som spejling af quinn 11
Paul auster som en spejling af quinn 13
Quinns fragmenterede jeg 14
Den reelle virkelighed 15
Afrunding 16
Postmoderne litteratur i relation til sociologi 17
Diskussion af den 'flydende identitet' i det senmoderne samfund 17
Konklusion 20
Litteraturliste 21

Uddrag

Indledning:

Samfundet har været under konstant forandring igennem det seneste århundrede, og dette har haft sin betydning for individet og dets sociale relationer. Individet lever i tiden og kulturen, såvel som den lever i individet.

Det præges af dets omgivelser og de veje, som det har mulighed for at gå. Det senmoderne eller postmoderne samfund, om man vil, som er kendetegnet ved pluralisme, individualisering og fragmentering, er ikke desto mindre et eksemplarisk billede på en samfundsmæssig og kulturel forandring, men hvilken betydning har det haft for individets selvopfatte såvel som for dets sociale relationer? Dette synes særligt interessant, fordi vi netop befinder os i den senmoderne tid.

Desuden findes de samfundsmæssige og kulturelle forandringer også interessant inden for litteratur og kunst, fordi den ofte er en fortolkning af netop den tid, hvori den er opstået, men kan man så finde paralleller mellem de samfundsmæssige og kulturelle fænomener og litteratur og kunst fra samme tid? Vil individualiseringen og fragmenteringen for eksempel afspejles i postmoderne litteratur?

Dette er store spørgsmål, som vil blive diskuteret i følgende opgave, hvor en sociologisk undersøgelse tjener til en forståelse af samfundsmæssige og kulturelle fænomener, som er at spore i postmoderne litteratur.

I følgende besvarelse vil der med en sociologisk indgangsvinkel først undersøges, hvilke samfundsmæssige og kulturelle fænomener, der viser sig udtrykt i det sen/postmoderne samfund.

Hernæst vil der foretages en engelskfaglig analyse og fortolkning af romanen City of Glass med fokus på identitetsforhold og postmoderne træk samt søges paralleller mellem romanen og de fænomener, som viste sig at komme til udtryk i den sociologiske undersøgelse.

Afslutningsvis vil der diskuteres, hvilke problemstillinger der ses i forbindelse med identitetsdannelse i det senmoderne samfund... Køb adgang for at læse mere

SRP: Senmodernitet og Postmodernisme i Engelsk og Samf

[3]
Bedømmelser
  • 19-11-2012
    super god opgave, velskrevet og beskeriver tendenserne!
  • 17-04-2013
    rigtig fin opgave - meget brugbar
  • 30-11-2013
    GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOD OPGAVE.