SRP om Vietnamkrigen i Engelsk A og Historie A

 • STX 3.g
 • SRP (Historie A, Engelsk A)
 • Ingen givet
 • 25
 • 9515
 • PDF

SRP om Vietnamkrigen i Engelsk A og Historie A

SRP om Vietnamkrigen i Historie A og Engelsk A.

I opgaven gør jeg først rede for årsager til USA's deltagelse i Vietnamkrigen, samt grundene til at de trækker sig ud.

Herefter analyserer jeg værket "In Country", som er skrevet af Bobbie Ann Mason, og slutteligt diskuteres hvordan veteraner ses efter krigen, og der perspektiveres til The Deer Hunter.

Studienets kommentar

Bemærk: Da dette SRP er skrevet, da SRP stadig var en ny opgavetype, er der ikke analyseret kilder i historie. Det forventer man i SRP'er idag. Du kan stadig bruge opgaven som inspiration til emne og indhold, men husk at din opgave skal indeholde en analyse af konkret kildemateriale for at få en god karakter.

Mangler abstract.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning 2
Vietnamkrigen 3
Indokinakrigen 3
Domino-teorien 3
USA engagerer sig i Vietnam 4
Vietnamkrigen i USA 5
Anti-krigsbevægelsen 6
USA'S nederlag 6
In Country
Referat og komposition 8
Miljø 8
Personkarakteristik 9
Samantha Hughes 9
Emmett Smith 10
Irene Joiner 11
Temaer 11
Krig 11
Identitet 12
Symboler 12
Fortolkning 13
vietnam veteraner 20
The Deer Hunter 20
Facing It 21
Befolkningens syn på veteraner 22
Konklusion 23
Litteraturliste 24

Uddrag

"Indledning:
Vietnamkrigen er anset som en skamplet på USA's historie. En krig, der kostede flere tusinde amerikanere livet. En krig, der ødelagde store dele Vietnams landskab, og forgiftede store områder. En krig, der ikke alene dræbte vietnamesiske frihedskæmpere, men også civile.

USA gik ind i krigen for at bekæmpe kommunismen, men kunne ikke overvinde guerillaernes krigsførelse. Den stigende modstand hos den amerikanske befolkning, og nyhedsudsendelser med grusomme optagelser fra Vietnam, gjorde det endnu svære for USA, at forsvare krigen og dets formål.

Der har været mange følger af Vietnamkrigen hos de overlevende soldater, og de har haft svært ved, at tilpasse sig samfundet efter deres hjemsendelse.

Ud fra en analyse af romanen In Country, vil jeg skabe en bedre forståelse for de menneskelige konsekvenser, blandet andet hvilke fysiske og psykiske traumer veteraner kæmper med hver dag. Derudover vil jeg give et billede af den generelle holdning til veteraner i samfundet, og hvordan de faldne, såvel som levende soldater og deres familie, har været påvirket af krigen.

For at sætte det ind i en større sammenhæng, vil jeg perspektivere til filmen The Deer Hunter og digtet Facing IT. Derudover vil jeg diskutere amerikaners syn på veteraner efter krigen, for at se den enorme effekt krigen har haft på samfundet."... Køb adgang for at læse mere

SRP om Vietnamkrigen i Engelsk A og Historie A

[6]
Bedømmelser
 • 16-03-2014
  Den var meget god og hjælpene når man lige skulle igang med det hele. super arbejde.
 • 18-06-2012
  .-.........................................
 • 16-03-2013
  Givet af 3.g'er på STX
  god analyse.........................
 • 30-01-2013
  Virkelig god hjælp til srp