SRP om Socialisation i Engelsk A og Samfundsfag B

  • STX 3.g
  • SRP (Engelsk A, Samfundsfag B)
  • 10
  • 25
  • 7556
  • PDF

SRP om Socialisation i Engelsk A og Samfundsfag B

SRP om mediernes indflydelse på individet og dettes identitetsdannelse, med brug af fagene Engelsk A og Samfundsfag B - i denne forbindelse kigges der særligt på hvordan reklamebilledet ser ud i det senmoderne mediebillede.

I opgaven forsøges belyst hvorledes livet i en seksualiseret reklameverden influerer på det enkelte individs opfattelse af egen krop og identitet.

Identitetsdannelsen i det senmoderne samfund undersøges med teori fra Anthony Giddens samt Maslows teorier - i den forbindelse analyseres romanen "Massive", som er skrevet af Julia Bell, med særligt fokus på spiseforstyrrelser.

Slutteligt diskusteres eventuelle løsninger på udbredte spiseforstyrrelser i det senmoderne samfund.

Lærers kommentar

Det eneste der manglede var noget mere "personal interpretation".

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Abstract 2
Indledning: 3
1. Identitetsdannelsen i det senmoderne samfund 4
1.1. Individets socialisationsproces 4
1.2 Identiteten 4
1.3 Massemediernes funktion i identitetsdannelsen 5
1.3.1 Abraham Maslov og behovspyramiden 5
1.3.2 Medierne og selvrealisering 7
1.4 Anthony Giddens teori 7
1.5 Delkonklusion 8
2. Analyse og fortolkning af Julia Bell's ”Massive” 9
2.1 Resumé 9
2.2 Analyse 9
2.2.1. Forholdet mellem mor og datter 10
2.2.2 Kvindeidealernes betydning 13
2.3 Symboler og sproglige billeder 14
2.4 Romanens point of no return og Klimaks 15
2.5 Fortolkning 16
2.6 Romanen perspektiveret til samfundet 17
3. Diskussion af muligheder for at løse spiseforstyrrelser 18
3.1 Kvantitativ undersøgelse af unge pigers syn på den perfekte krop 18
3.2 Barbiedukken - dens betydning for individets selvanskuelse 19
3.3 Kampagner - Dove Campaign of real beauty 20
3.4 Lovgivning 21
Konklusion: 23
Litteraturliste: 24

Uddrag

Indledning:
Vi lever i dag i det senmoderne samfund , hvor vi i vores hverdag bombarderes af fremstillinger af den menneskelige krop. Her eksponeres særligt den overdrevne slanke kvindekrop. Disse fremstillinger, der forekommer gennem de visuelle massemedier, opstiller nogle store krav til, hvordan kroppen bør og skal se ud. Det er især unge, der føler sig presset af disse massemediefremstillinger af den ideelle krop, hvilket har forårsaget, at de senmoderne unge har en meget veludviklet æstetisk selvbevidsthed, som har vist sig at være livstruende for nogle unge.

Denne opgave omhandler mediernes indflydelse på individets identitetsdannelse med specielt henblik på reklamebilledet i det senmoderne mediebillede. Medierne i den vestlige verden har igennem længere tid eksponeret det slankeideal, der har forårsaget, at skønhed går hånd i hånd med det at være slank. Denne opgave vil forsøge at belyse sammenhængen mellem livet i en seksualiseret reklameverden og konstruktionen af det enkeltes individs krop og identitet. Det er udelukkende medierne i den vestlige verden, opgaven vil belyse, eftersom det i eksempelvis mange afrikanske samfund anses for værende høj status at være overvægtig.

I det følgende vil identitetsdannelsen i det senmoderne samfund blive undersøgt blandt andet ved hjælp af sociologen Anthony Giddens og socialpsykologen Abraham Maslows teorier. Herefter vil opgaven analysere romanen ”Massive” af Julia Bell og undersøge, hvorfor og hvordan samfundet kan ses som årsagen for de spiseforstyrrelser, der er aktuelle i romanen. Dette opnås gennem en analyse og fortolkning med specielt henblik på forholdet mellem mor og datter samt de kvindeidealer, som er med til at danne rammen for bogens problemstilling. Opgaven analyserer problematikken omkring spiseforstyrrelser og vil slutteligt diskutere løsningsforslag vedrørende spiseforstyrrelser i det senmoderne samfund... Køb adgang for at læse mere

SRP om Socialisation i Engelsk A og Samfundsfag B

[1]
Bedømmelser
  • 23-10-2012
    Givet af HF-elev på 2. år
    meget flot opgave, kan bruges