SRP: Poker og Sandsynlighedsregning i Matematik A og Dansk A

  • STX 3.g
  • SRP (Matematik A, Dansk A)
  • 7
  • 18
  • 7030
  • PDF

SRP: Poker og Sandsynlighedsregning i Matematik A og Dansk A

SRP med emnet "Poker og Sandsynlighedsregning" i fagene Matematik A og Dansk A.

I opgaven gives der en gennemgang af sandsynlighedsmatematikken, kaldet kombinatorik, og hvordan denne kan bruges til at undersøge poker og give en fremgangsmåde til at vinde med større sandsynlighed i spillet.

Herefter gives en analyse og gennemgang af forskellige pokerstrategier, bl.a. Pot Odds, og Expected Value, samt en selvskrevet artikel om poker.

Slutteligt samles der op på den matematiske del af poker, og der gives en analyse af artiklen "Jo flere Outs = Jo højere chance for at vinde"

Lærers kommentar

Der skulle være lagt mere vægt på analysen af artiklen, så havde jeg fået 12

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

De grundlæggende principper: 2
Sandsynlighedsregning + kombinatorik: 3
Sandsynlighed 3
Sandsynlighed for komplicerede begivenheder 4
Kombinatorik 5
Binomialfordelingen 6
Simple eksempler på et pokerspils vinder 6
Spilteori: 8
To spilleres sandsynligheder i et pokerspil 8
Pokerstrategier 11
Pot Odds 11
Expected Value 12
Artikel 14
Pokerspillets typer og psykologi. 14
Den matematiske del af poker 15
Jo flere Outs = Jo højere chance for at vinde 16
Analyse af artikel 17
Konklusion 18
Litteraturliste 18

Uddrag

I min opgave vil jeg undersøge hvorvidt poker er ren held, eller om intellektuelle færdigheder som kendskab til matematisk sandsynlighed regning og viden om forskellige spillertyper man spiller mod, gør at held ikke bliver en så stor faktor, dvs. at poker snarere er et strategispil. Jeg vil bruge kombinatorik som virkemiddel til at udregne specifikke eksempler i en poker hånds sandsynligheder af forskellige udfald.
Jeg vil fokusere på spillet mellem to spillere. Med eksempler fra specifikke hænder vil jeg beskrive, hvordan vi kan bruge forskellige midler såsom Pot odds og Expected Value (EV) til at forklare hvilke handlinger er korrekt i den givne situation.
Poker er et kortspil der har eksisteret i århundreder, men spillet vinder først frem i midten af 1800-tallet. Oprindeligt spillede man 4 spillere med 5 kort hver, hvor kortdækket kun bestod af de 20 kort der blev delt ud blandt spillerne (4 Esser, 4 Konger, 4 Dronninger, 4 Bønder og 4 Ti'ere). Senere blev det indført at man spillede med 52 kort for at variere mulighederne af kombinationer, og spillerantallet blev mere fleksibelt. Dette spil hedder i dag ”Five Card Draw”. I denne opgave vil jeg kun beskæftige mig en variation af poker kaldet ”Texas Hold'em”. Texas Hold'em er en version der ikke har eksisteret helt så lang tid som Five Card Draw, men som allerede nu er det mest populære spil af de forskellige pokervarianter der eksisterer.

De grundlæggende principper:
Poker har alt i alt 4 grundlæggende handlinger: Fold – Check – Call – Raise. Man kan smide sine kort: Fold. Checke, betyder at man ikke ønsker at lægge flere penge i puljen men bare sende turen videre til den næste spiller. Man kan Calle: gå med på det en andet spiller har hævet med. Og endelig kan man Raise: hæve, altså smide flere penge i puljen... Køb adgang for at læse mere

SRP: Poker og Sandsynlighedsregning i Matematik A og Dansk A

[17]
Bedømmelser
  • 08-12-2015
    Givet af 3.g'er på STX
    Denne opgave er ikke være at downloade. Jeg har ikke brugt den som inspiration på nogen måde. Det 10-tal er vist heller ikke helt sandt. Der er en del mangler i opgaven, som helt klart ville trække mere ned.
  • 10-12-2013
    Givet af 3.g'er på STX
    Der er desværre flere fejl. Når du f.eks. udregner sandsynligheden for at trække 2 ES i en bunke af 50 kort, skal du også tage hensyn til, at der forsvinder et kort fra bunken hver gang, du trækker. Ellers god som inspiration.
  • 13-12-2016
    den var okay, den manglede en del dansk
  • 17-12-2014
    Hvor er der regnefejl?