SRP om Nephew i Musik A og Dansk A

 • STX 3.g
 • SRP (Dansk A, Musik A)
 • 10
 • 24
 • 8041
 • PDF

SRP om Nephew i Musik A og Dansk A

SRP om bandet "Nephew", med brug af fagene Musik A og Dansk A til min opgave.

I opgaven gennemgår jeg bl.a. bandets historie, hvordan de begyndte, hvordan de blev populære, samt en række af deres albums. Der gives en analyse af musikken samt teksten til en tekst fra USA DSB, samt Interkom Kom Ind, med særskilt fokus på bl.a. "En Wannabe Darth Vader", samt "T-Kryds".

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Abstract 2
Indledning 2
Bandet bliver til 3
// swimming time 3
// nedtur og optur 3
I USA med DSB 4
// ny cd, ny musik 4
// gaffaprisen 4
// musik med zap 5
Interkom Kom ind 6
// anmelderens syn 6
// døgnflue nej tak 6
Roskilde 7
// koncerten 7
// forberedelse 8
Musikken 8
// usa dsb // interkom kom ind 9
Analyse // musik 10
// en wannabe darth vader 10
// form 10
// skitsering af nummeret 11
// sound 11
// læsterlige klø 14
// form 14
// groove 15
// t-kryds 15
// sound 15
// groove 16
Analyse // tekst 17
// en wannabe darth vader 17
// struktur 17
// tolkning 18
// læsterlige klø 19
// tolkning 19
// t-kryds 20
// skillevej 20
// tolkning 20
Analyse // sprog 21
// engelske ord 21
// sammenhængen 22
// målgruppe 22
Konklusion 23
Litteraturliste 24

Uddrag

NEPHEW // INDLEDNING

Nephew er et af de danske bands der i de seneste år har modtaget mest anerkendelse fra anmeldere og tilhørere, og har vundet mange priser for deres musik. Nephew har udgivet 3 albums hvor deres succes har været baseret over de to nyeste albums USA DSB og Interkom Kom Ind. Nephew's musik er en blanding mellem rock og pop genrerne, men bandet har en forkærlighed for, at eksperimentere med musikken og teksterne. Det er bl.a. et af bandets kendetegn, at mange af deres tekster er en blanding mellem engelsk og dansk.

NEPHEW // BANDET BLIVER TIL
SWIMMING TIME
Fire år inden det danske rockband Nephew havde sit gennembrud med albummet USA DSB, udsendte de deres debut-album Swimming Time. 'Nevøerne' havde arbejdet på albummet siden 1996, og efter stor søgen fik Nephew deres første pladekontrakt i 1999 hos et lille århusiansk pladeselskab kaldet Matian Records. I år 2000 blev den plade, drengene havde arbejdet så hårdt for, endelig udgivet.

NEDTUR OG OPTUR
Desværre havde de, til gruppens store skuffelse, ikke særlig stort held ved deres debut. Tiden var simpelthen ikke til Nephew. Folk havde andre forventninger til den musik, de skulle høre på dette tidspunkt, og Nephew's rockede stil faldt ikke i god jord med danskernes musiklyster . Heller ikke i aviserne var Nephew's debut velset, bl.a. i dagbladet Aktuelt lyder en anmeldelse af Swimming Time:
”Dansk debutplade fra den velspillende rockkvartet Nephew, der har forsøgt at skabe deres eget rum med en række sange, hvor der veksles mellem dansk og engelsk. Det holder not!”
Det var som at få slået al luften ud af dem, da deres drøm om et afgørende gennembrud ikke blev realiseret. Tiden gik for Nephew, hvor de spillede til forskellige forsamlingsfester o.lign. Men det store gennembrud kom ikke, og til sidst var drengene nåede et punkt, hvor gruppen var ved at gå i opløsning. Simon Kvamm, som er sangskriver og forsanger i bandet, var den første til at melde ud, at han ikke så sin fremtid ligge hos Nephew og derfor ikke magtede at opretholde bandet i sit liv. Det var ved Nephew's, på det tidspunkt, ”sidste koncert”, som blev spillet i Tyskland (Festivalen Taubertal, 12. Aug. 2001), at Simon meldte ud, at han havde fortrudt sin afsked med bandet. Simon erkendte, at han ikke kunne leve uden musikken, og dermed genopstod Nephew. En forandring var sket ved koncerten i Tyskland. Drengene begyndte at spille med henblik på at få musikken til at lyde godt og ikke med henblik på at skabe sig et navn indenfor rockmusikken.
Mærkværdigt nok var det også dette punkt, der var vendepunktet i Nephew's karriere.
”Efter koncerten på Taubertal indså vi alle, at vi ville have Nephew i vores liv, men vores målsætning skulle være anderledes.” forklarer Simon Kvamm i et interview.
Nephew drog dermed tilbage til skivebænken og lydstudiet, og med afslappet sind begyndte de arbejdet på deres næste album.

---

NEPHEW // ROSKILDE
KONCERTEN
Det følgende materiale er delvis taget ud fra personlige oplevelser. Oplysningerne er derfor subjektive men kan stadig være med til at belyse sider af opgaven.
Roskilde Festivalen, 07. juli 2007 kl. 00.00
En af mine venner, ved navn Christian, og jeg har stået i kø ved Orange scene i 4 timer blandt en folkemængde af entusiastiske Nephew fans på omkring 700-1000 mennesker. Nephew's koncert på Roskilde Festivalen 07 starter om mindre end en time. Vi står midt i en stor mudderpøl, vi er nervøse, fordi vi ved, at det er i nær fremtid, at de vil lukke os ind foran scenen. Pludselig åbner vagterne lugerne, jeg griber Christians arm, og så spurter vi af sted i et mudderkapløb om at få de bedste pladser foran den store scene…
Koncerten er begyndt. Lange bastoner brager ud af de 25 meter høje højtalere, og Christian og jeg står spændte og kigger op mod scenen, som stadig er tom. Jeg prøver ivrigt for mig selv at gætte, ud fra bassen, hvilken af deres sange, de ville starte med. Pludselig kan jeg genkende temaet fra ”Bazooka”, - et nummer fra USA DSB... Køb adgang for at læse mere

SRP om Nephew i Musik A og Dansk A

[7]
Bedømmelser
 • 21-11-2012
  Givet af 3.g'er på STX
  Du skriver, at du selv har aflyttet stykkerne, men noderne er ikke vedlagt. Der er godt nok node eksempler i opgaven, men kunne bestemt godt have brugt noderne som billag. Ellers rigtig godt.
 • 07-10-2010
  Blev nødt til at downloade den, da jeg selv er stor Nephew-fan! Er imponeret over analyserne af sangene. Godt gået :)
 • 10-06-2012
  Rigtig god opgave, fin til inspiration! Tak for hjælpen.
 • 14-01-2011
  ....................................