SRO om West Side Story

  • STX 2.g
  • SRO (Engelsk A, Musik A)
  • 10
  • 11
  • 2861
  • PDF

SRO om West Side Story

SRO i Engelsk A og Musik A om Arthur Laurents' musical West Side Story fra 1957, med analyse af sangene America, Jet Song og Cool + redegørelse for Puertoricanernes vandring til Amerika.

Indhold

Abstract s. 2
Indledning s. 4
Fra Puerto Rico til Amerika s. 5
West Side Story s. 6
America s. 6
Jet Song s. 8
Cool s. 9
Konklusion s. 10
Litteraturliste s. 11

Uddrag

Indledning
Denne opgave består af en tekstlig og musisk analyse af sangene America, Cool og Jet Song fra stykket West Side Story. Gennem historiske kilder om Amerikas samfundsforhold, herunder bandekriminalitet og puertoricanernes migration til Amerika i 1950'erne, vil jeg redegøre for, hvordan disse temaer ses behandlet i de udvalgte sange fra West Side Story. Jeg vil derfor sammenstille faktuelle problematikker med tematikkerne i de udvalgte sange, hvor både tekst såvel som den musiske komposition vil ses sat i spil.
West Side Story blev skrevet af Leonard Bernstein i 1957, som en nyfortolkning af Shakespeares Romeo og Julie. Historien er symbolsk og bygger ikke på en sand historie, men danner et godt billede af samtidens Amerika med problematikker omkring bandekriminalitet.
West Side Story er interessant fordi musicalens problematikker stadig er samfundsrelevant i kraft af, at der mange steder den dag i dag stadig forekommer bandekrige baseret på racisme og fremmedhad.

Fra Puerto Rico til Amerika
Sent i det 19. århundrede fik Amerika stor interesse for de caribiske øer. Amerikanske strateger mente at både de amerikanske handelsruter og det amerikanske forsvar kunne drage strategiske fordele af besiddelsen af øerne. På dette grundlag besatte amerikanerne Puerto Rico og Cuba som de første to ud af de i alt fire øer, der blev besat. Dog trak amerikanerne sig ud af Cuba i 1902. I 1917 blev det besluttet fra amerikansk side at alle puertoricanerne skulle være amerikanske statsborgere. Dette gav dem mulighed for frit at kunne rejse til Amerika og bosætte sig uden rejsepapirer eller andet visum. Puerto Rico var nu en stat frit forbundet med Amerika . Under 1. Verdenskrig begyndte man at rekruttere det caribiske folk som arbejdskraft til landbrugsområder. Mere end 100.000 caribiske ... Køb adgang for at læse mere

SRO om West Side Story

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til SRO om West Side Story.