SRO om rock'n'roll

  • STX 2.g
  • SRO (Engelsk A, Musik A)
  • 7
  • 17
  • 5943
  • Word2007

SRO om rock'n'roll

SRO i Musik A og Engelsk A om rock'n'roll i USA. SRO'en indeholder en analyse af ”Don't Be Cruel” af Elvis Presley og Otis Blackwell fra 1956 samt "Johnny B. Goode" af Chuck Berry fra 1958.

Indhold

Indledning s. 2
Redegørelse s. 2
Analyse af ”Dont be cruel” (Elvis Presley) s. 6
Analyse af ”Johnny B Goode” (Chuck Berry) s. 11
Rock'n'rolls betydning for samfundet s. 15
Konklusion s. 17

Uddrag

Indledning
I 1950'ernes USA fik folket flere penge. Det satte mange ting i gang, som har sat sit præg på senere generationers vaner og lyster. Havde det ikke været for 50'ernes kulturelle tendenser, nybrud og tiltag kunne verden have set ganske anderledes ud.
En større, ny musikgenre samt flere små opstod samtidig med, at de unge mennesker, der lyttede til denne musik, fik deres egen betegnelse. Herfra opstod en ny forbrugergruppe med behov og interes-ser, der kunne sætte gang i både kulturelle fænomener og tendenser. Musikkens rebelske væsen afspejlede dette og såede dermed frøene for fremtidens tendenser inden for både musik, kunst og litteratur.

Redegørelse
Deltagelsen i 2. verdenskrig fyldte meget i USA. Den krævede mange ofre, og var ikke mindst en meget stor udgiftspost i nationaløkonomien. Men da verden i 50'erne begyndte at vende tilbage til hverdagen, opstod en højkonjunktur , som på mange måder fik stor betydning for det amerikanske samfund. Men det var ikke nok, at folk producerede varer – de skulle også købe varer, og forbruge-rismen var skabt. Luksusting som bil, køleskab, fjernsyn osv. blev hverdag for mange familier, og gennem den stigende medieinteresse fik reklamebranchen et opsving .
Der skete også en ændring i familiestrukturen. En typisk amerikansk familie boede i en forstad til en større by, hvor faderen kørte til byen for at arbejde, og moderen var hjemmegående. Forældrene var ikke så meget sammen med børnene som tidligere, og derfor savnede de unge det fællesskab, som de ikke længere kunne finde i familien. Denne ændring medførte, at den nye samfundsgruppe, teenagerne, fremstod som en selvstændig gruppe med egen kultur og fremtoning . De unge fik i højere grad behov for at adskille sig fra forældrene og gøre noget radikalt anderledes, hvis ikke de ligefrem ville provokere deres forældre ved fx at gå i cowboybukser, som førhen var blevet betragtet ... Køb adgang for at læse mere

SRO om rock'n'roll

[1]
Bedømmelser
  • 07-03-2014
    God sro om rocn'nroll og god analyse af sangen

Materialer relateret til SRO om rock'n'roll.