SRO om ekstremsport i idræt C og samfundsfag A

  • STX 2.g
  • SRO (Samfundsfag A, Idræt C)
  • 7
  • 9
  • 1904
  • PDF

SRO om ekstremsport i idræt C og samfundsfag A

Studieretningsopgave (SRO) om ekstremsport og den træning, der kræves for at lave en ironman. Opgaven inddrager i samfundsfag Ingleharts omvendte behovspyramide. Opgaven er skrevet i samfundsfag A og idræt C.

Studienets kommentar

Det er uklart, hvad problemformuleringen er, dvs. hvad man skal finde ud af. Det er et problem for opgaven, og en bedre opgave havde skrevet problemformuleringen og været mere klar om, hvordan de forskellige afsnit relaterer sig til denne.

Indhold

Indholdsfortegnelse 1
Ironman og træning dertil .2
- Fysisk træning .2
- Mental træning 3
Det senmorderne samfund .4
- Ronald Ingleharts omvendte behovspyramide 4
- Kulturel frisættelse .5
Dopingpræparater 6
Konklusion 7
Litteraturliste 7

Uddrag

En ironman har oprindeligt sine rødder i triatlon, som opstod på Hawaii i slutningen af 1970'erne. En ironman består henholdsvis af svømning, cykling og løb og tager for den professionelle 8 timer, men der hvor ironman adskiller sig fra triatlon er distancen. Triatlon inddeles i mange forskellige undergrupper, men en general triatlon er cirka halv distance af en ironman. En ironman består af følgende længder:
• 3,8km svømning, 180km cykling og 42,2km løb
Ønsker man at springe ud i denne ekstreme udfordring, kræver det stor fysisk form, men man skal nu ikke glemme det mentale. For når man er alene, pulsen er høj, og du ikke kan se nogen ende på lidelserne, så får den mentale del en meget stor rolle. Den skal få en på andre tanker og opbygge en selvtillid, som holder en kørende... Køb adgang for at læse mere

SRO om ekstremsport i idræt C og samfundsfag A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til SRO om ekstremsport i idræt C og samfundsfag A.