SRO Soulmusik og USA i 1960'erne

  • STX 2.g
  • SRO (Musik A, Engelsk A)
  • 12
  • 15
  • 5273
  • PDF

SRO Soulmusik og USA i 1960'erne

Redegør kort for den sorte musik i 1960'ernes USA.

Der ønskes en analyse og fortolkning af Shirley Jacksons novelle ”After You, My Dear Alphonse!” og Marc Mitchells novelle The New Girl med særlig henblik på de hvides opfattelse af de sorte.

Der ønskes en musikfaglig analyse af The Supremes' ”You can't hurry Love”. Inddrag begreber som form, harmonik, groove, vokalarrangement og syngemåde. Analysen skal føre til en placering af The Supremes i forhold til den sorte musik i 1960'ernes USA.

I en perspektivering foretages en sammenligning mellem opgavens musik og litteratur med henblik på forholdet mellem sorte og hvide.

Lærers kommentar

Diskografien skulle have været en selvstændigt afsnit.
Jeg-fortælleren i the new girl er voksen og ser tilbage på den situation som han fortæller. Han er derfor ikke 8-10 år

Indhold

Indledning 5
Den sorte musik i 1960´ernes USA 5
De hvides opfattelse af de sorte 7
The Supremes 9
Forholdet mellem de sorte og de hvide 12
Konklusion 14
Litteraturliste 15
Bilag

Uddrag

De hvides opfattelse af de sorte
I 1960´erne blev de sorte, som sagt, diskrimineret af den hvide del af befolkningen i USA, og de hvide havde en klar opfattelse af de sorte. Hvis vi kigger på Shirley Jacksons novelle: ‘After You, My Dear Alphonse!' kan vi se en klar opfattelse af de sorte. Novellen handler om drengen Johnny, som tager sin afroamerikanske ven, Boyd, med hjem til frokost. Her begynder Johnnys mor, Mrs. Wilson, at spørge ind til Boyds familie og deres situation her i USA. Hun har et stærkt billede af, at de er dårligt stillet og ikke klarer sig godt. Men Boyd svarer hende, at både hans far har et godt job, hvor han er formand, og hans mor ikke behøver at arbejde. Pga. Boyds svar bliver Mrs. Wilson nedladende og snæversynet overfor Boyd, hvor hun fx nægter ham mere ingefærkage... Køb adgang for at læse mere

SRO Soulmusik og USA i 1960'erne

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.