SRO om immigration og Christoffer Columbus

  • STX 2.g
  • SRO (Spansk A, Naturgeografi C)
  • 7
  • 10
  • 2732
  • Word2007

SRO om immigration og Christoffer Columbus

SRO i Naturgeografi C og Spansk A om migration med fokus på Christoffer Columbus

Indhold

Abstract 1
Indledning 2
Christoffer Columbus 2
Columbus første rejse til Amerika 4
Den anden rejse 4
Den tredje rejse 5
Den fjerde og sidste rejse 5
Navigationen og Skibene 5
Trekantshandel 6
Un milagro en medio del mar y Cristóbal Colón - ¿canalla o héroe? 7
Konklusion 8
Litteraturliste 9

Uddrag

Indledning
I denne opgave vil jeg have fokus på Columbus og hans opdagelse af Amerika, og hvilke konsekvenser det har haft på verden som den er i dag. Jeg vil først komme ind på forudsætningerne for Columbus' rejse, hvordan han fik ideen til at verden var rund, og men hvilke hjælpemidler han kunne komme til Amerika på, såsom navigation, kort og skibe. Derefter vil jeg fortæller om Columbus' fire rejser til Amerika og hvordan de forskelligt var gået for ham, jeg vil komme nærmere ind på selve historien med hans opdagelse. Så vil jeg analysere en tekst og en plakat, den ene fra Spanien og den anden fra Latinamerika, begge tekster har hvert deres syn på Columbus, og jeg vil prøve at finde ud af hvordan de beskriver ham. Til sidst vil jeg diskutere om hvorledes trekantshandlen har haft en indflydelse på Europa og Latinamerika som det er i dag. Og hvordan levevilkårene for de indfødte Indianer ændrede sig pga. trekantshandlen.

Christoffer Columbus
Det vides ikke rigtig hvor Christoffer Columbus blev født, men det siges at være i den italienske bystat Genova . De fleste mener at han kom fra en mindre velstillet familie, dette kan tydes på at han først sent i hans liv lærte at skrive, men han skrev dog på mange sprog, f.eks. i hans hemmelige dagbog, skrev han på græsk .
I de 1500-århundrede, havde man et helt andet verdensbillede, man mente at jorden var flad, kun nogle få, havde tankerne om at jorden var rund, heriblandt Columbus. Hvis jorden var rund ville de jo værre muligt at rejse vest på, rundt om jorden for at komme til Indien, da det var Portugiserne der havde søvejen syd om Afrika. Verdenskortet bestod kun af kontinenterne Europa, Afrika og Asien, ingen havde prøvet at søge hvad der kunne værre længere vestpå, da enten man kunne sejle af jorden, eller opleve store fare. Der gik mange myter og fabler om monstre og andre farlige ting. Dette var med til at afskrække opdagelsesrejsende fra at sejle mod vest .
Columbus fik hans ide ved at studere datidens kilder om verdens geografiske viden. Han studerede f.eks. Correspondencia y mapa , som han havde fået af Paolo del Pozzo Toscanelli fra Firenze , som mente at det ... Køb adgang for at læse mere

SRO om immigration og Christoffer Columbus

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til SRO om immigration og Christoffer Columbus.