SRO om Syriens vand og dets konsekvenser

SRO om Syriens vand og dets konsekvenser

SRO i Samfundsfag A og Naturgeografi B om vand i Syrien - Syriens vand og dets konsekvenser.

Problemformulering
Redegørelse for de klimatiske forhold i Syrien, og forklaring af hvordan disse forhold berører de landbrugsmæssige muligheder i regionen. Herunder forklares der også hvilke politiske og økonomiske konsekvenser de sparsomme vandresourcer har for regionen.
Der inddrages også en diskussion af begrebet virtuelt vand i forbindelse med Syrien og landets landbrug.

Elevens kommentar

Mine lærer sagde at den faktisk ligger til et 10 tal, hvis historieafsnittet ikke havde været med eller i det mindste havde været mindre.

Indhold

Indledning side 3
Syriens historie side 4-5
Problemformulering side 5
Syriens klima og problemerne det medfører side 5-6
Ressourcerne forsvinder? side 6-7
Det virtuelle vand side 7-8
Konklusion side 9
Litteraturliste side 10

Uddrag

Indledning
Vand er en mangelfuld ressourse på jorden selvom ca. 70 % af jorden er dækket vand, er det dog kun 2,5 % der er ferskvand . Derfor er der mange steder i mellemøsten, og nogle steder i Afrika som lider af vandmangel og er dybt afhængig af det vand som de får gennem nedbør, fra undergrunden, søer og floder. Dette har medført, at vand er blevet en ligeså eftertragtet ressourse som olie i nogle områder i mellemøsten. Det betyder også, at vand har skabt de samme konflikter som olie har gjort i mange årtier. Nemlig krig, korruption, trusler og forskellen mellem fattig og rig m.m. Et godt eksempel sådan et lands situation, er, Syrien.
Syrien grænser op til Tyrkiet, Irak, Libanon, Israel og Jordan. Syrien er konflikt med dem alle enten pga. vand, politik, olie eller en helt anden årsag. Landet er et fattigt land og har/haft en del problemer med deres styre og økonomi, og med disse konflikter med nabolandene gør at Syrien ikke kan se frem til en sikker og tryg fremtid med bedre levestandart, før der bliver sluttet fred og indgået nogle aftaler. Dog har landet oplevet at der måske er en lille smule håb for fremtid med landets tidligere præsident Hafiz al-Asad og den nuværende præsident, Hafiz's søn, Bashar al-Asad politiske arbejde.

Syriens historie
Syrien blev grundlagt i 1920, efter at have været et område hersket af forskellige kaliffer eller krigsherrer fra 333 f.v.t til 1920. Her udråbte Hiijaz Hussein Syrien som et selvstændigt kongedømme. Syrien var dog en del af det osmanniske rige og efter 1. verdenskrig blev landene/staterne fordelt til de forskellige lande som havde vundet krigen over Tyskland og det osmanniske rige . Dette medførte at Frankrig, efter aftale , fik Syrien og Libanon. Hiijaz Hussein ... Køb adgang for at læse mere

SRO om Syriens vand og dets konsekvenser

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.