SRO The Curious Incident of the Dog in the Night-time i Matematik og Engelsk

 • STX 2.g
 • SRO (Matematik A, Engelsk B)
 • 10
 • 11
 • 3600
 • Word2003

SRO The Curious Incident of the Dog in the Night-time i Matematik og Engelsk

SRO skrevet i Engelsk B og Matematik A. Genrebestemmelse af bogen "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time" af Mark Haddon i engelsk og bevist nogle matematiske problemer, der opstilles i bogen på engelsk.

Problemstilling
Hvilken rolle spiller autismen i romanen? Hvordan ses det i genren, beskrivelserne af karaktererne, og Christophers egen måde at forstå verden på?

Indhold

Indledning Side 2
Problemstilling Side 2
Metode Side 2
Genrebestemmelse Side 2
Matematikken I Romanen Side 5
Konklusion Side 8
Summary Side 9
Litteraturliste Side 11

Uddrag

Indledning
I denne opgave vil jeg skrive om Christopher, som er hovedpersonen i romanen ”The Curious Incident of the Dog in the Night-time”. Jeg vil forsøge at genrebestemme novellen, som fortælles i 1. persons fortæller af den 15-årige Christopher. Christopher er autist, og det giver romanen et spændende udgangspunkt, og nogle anderledes konflikter. Jeg vil se på, hvad det konkret betyder for romanens beskrivelser af Christophers verden, at han er autist. Christopher ser verden gennem matematikkens briller, og derfor vil jeg også komme ind på hvad matematikken betyder for hans liv, og hvordan den hjælper ham igennem pressede eller anderledes situationer, som nemt kan gøre ham utryk. Derudover vil jeg bevise en af Christophers ynglingsopgaver, for at få en fornemmelse af Christophers talent for at løse matematisk krævende opgaver.

Metode
Jeg har valgt at se på novellen gennem fagene matematik og engelsk, fordi det er de to fag, der arbejder sammen i romanen. Gennem engelsk vil jeg kigge på genren, og prøve at genrebestemme novellen. Derudover vil jeg gennem analyse og fortolkning af romanen se på matematikkens betydning for Christophers hverdag og tankegang. Jeg vil prøve at finde de steder, hvor det er tydeligt at Christopher er autist, og derved ser og opfatter tingene anderledes end andre. Gennem matematik vil jeg bevise en af Christophers ynglingsopgaver, som handler om retvinklede trekanters skriveformer... Køb adgang for at læse mere

SRO The Curious Incident of the Dog in the Night-time i Matematik og Engelsk

[6]
Bedømmelser
 • 05-02-2011
  Der er nogle formelle fejl i opgaven, men dette kommer jo også an på hvilke kriterier ens skole stiller til SRO-opgaven som genre. Sproget er let læseligt, men halter lidt nogle steder. Men alt i alt en super god inspiration til opgaven.
 • 27-05-2010
  Den er god, hvis man er interesseret i fortolkningen, og især det matematiske, ved historien. Dog halter den meget med direkte analyse, dvs. sted, tid, personer etc.
 • 30-04-2011
  Fin opgave. Jeg kunne dog ikke bruge noget fra den :(
 • 16-01-2011
  Givet af 2.g'er på STX
  Mangler en dybere analyse af handlingen i bogen.

Materialer relateret til SRO The Curious Incident of the Dog in the Night-time i Matematik og Engelsk.