SRO om Kosovokonflikten set internationalt (NATO & FN)

  • STX 2.g
  • SRO (Samfundsfag A, Historie A)
  • 10
  • 21
  • 7286
  • PDF

SRO om Kosovokonflikten set internationalt (NATO & FN)

SRO i Historie A og Samfundsfag A om Kosovokonflikten set internationalt (NATO & FN)

Opgaven handler om konflikten mellem Serbien og Kosovo (henblik på hele balkan-konflikten) og hvordan de internationale instanser har håndteret konflikten.

Opgaveformulering

- Redegør kort- med udgangspunkt i Kosovo - for baggrunden for konflikten på Balkan.
- Belys NATO og FNs rolle i denne konflikt.
- Diskuter – med udgangspunkt i Niels Aadal Rasmussens artikel ” Kosovo som uafhængigt – men hvordan?” – muligheden for Kosovos uafhængighed af Serbien og hvilke problemer der er forbundet hermed.

Studienets kommentar

Opgaven indeholder enkelte sproglige fejl.

Indhold

Indledning 2
1.0 konflikten på Balkan 3-4
1.1 Kosovo konflikten 4-8
2,0 Nato og FN 8-10
2,1 NATO interventionen i Kosovo 1999 10-12
2,2 FN interventionen i Kosovo 1999 12-15
3,0 Kosovo Sam uafhængig stat? Eller som Serbisk provins? 15-19
Konklusion: 20
Litteraturliste: 21

Uddrag

Indledning:

I Opgaven bliver der fokuseret på opløsningen af det tidligere Jugoslavien, og den fremprovokeret nationalisme i befolkningen der skete i forbindelse med, og se på hvordan Jugoslaviens opløsning var med til at skabe en politisk grobund for Kosovo konflikten. Der tegnes en tidslinje over udviklingen i forhold til Kosovo konflikten, samt forklarer hvordan Slobodan Milosevic kom til magten, og startede en etnisk udrensning i Jugoslavien samt Kosovo.
Det internationale samfunds rolle i Kosovo-konflikten har mange lag. Der er den konkrete indsats NATO og FN bidrog med, men så er der også forklaringen på hvorfor deres roller udspillede sig som de gjorde. Det er derfor nødvendigt fokuserer på beslutning processerne i henholdsvis FN og NATO, for at kunne gennemskue deres handlinger. Dette kræver nogle teoretiske redskaber som jeg primær har hentet fra den engelske skole, til at understøtte min analyse.
Kosovos fremtid er meget tvetydigt alt efter hvilke lande man spørger, for at kunne få et nuanceret diskussion, har jeg inddraget to senior analytikere, som hver har deres bud på hvordan et selvstændigt Kosovo ser ud. Indsamling af aktuel sluttede den 10 dec. 07, da forhalingerne om Kosovo afsluttedes... Køb adgang for at læse mere

SRO om Kosovokonflikten set internationalt (NATO & FN)

[1]
Bedømmelser
  • 22-05-2014
    Rigtig god SRO, som fortæller