SRO - Integration, Social Diversity and National Identity

  • STX 2.g
  • SRO (Engelsk A, Samfundsfag A)
  • 7
  • 14
  • 4302
  • PDF

SRO - Integration, Social Diversity and National Identity

SRO i Engelsk A og Samfundsfag A om integration, social diversity and national identity.

Opgaveformulering
Jeg vil i denne studieretningsopgave analysere og fortolke novellen ”Neighbours”, og samtidig lave en sammenligning af det unge pars og deres naboers sociale baggrund samt de kulturelle konflikter, der udspiller sig.

Samtidig vil jeg med udgangspunkt i dette sammenligne forholdene mellem integration i Danmark og England og komme ind på flere relevante forskelle som f.eks. hvad det er der gør at der er så stor forskel på integrationen fra land til land, hvilke forskelle og ligheder der er på integrationen i Danmark og England etc.

Herefter vil jeg diskutere, med udgangspunkt i spørgsmål 1 og 2, hvilke mulige løsninger der evt. kan være på alle disse problemer med immigration og integration der kunne findes i Danmark og England.

Indhold

Abstract s. 3

Indledning s. 4

Metodiske og teoretiske overvejelser s. 5

Neighbours, af Tim Winton s. 6

Sammenligning af forholdene mellem Danmark og England mht. indvandring og integration s. 8

Diskussion – Immigrations- og integrationsproblemer i Danmark og England s. 10

Konklusion s. 13

Litteraturliste s. 14

Uddrag

Metodiske og teoretiske overvejelser

Jeg har i denne opgave brugt flere forskellige metodiske og teoretiske overvejelser. Først og fremmest har jeg brugt den kvantitative metode, idet jeg har brugt flere forskellige statistikker fra arkene på ressourcerummet og fra artikler jeg har fundet på nettet, som det bl.a. fremgår i en fodnote længere nede. Jeg har samtidig analyseret novellen ”Neighbours”, via hermeneutisk metode. Derudover har jeg brugt generel humanistisk metode og kvalitativ samfundsvidenskabelig metode til at danne mig et overblik over det overordnede emne for opgaven i min læsning af adskillige tekster fra ressourcerummet.

Fordelen ved den hermeneutiske metode er, den giver mig mulighed for at opnå en nuanceret forståelse af forfatterens perspektiv på det overordnede emne. Svagheden er dog, at man ikke kan drage sikre konklusioner om samfundet på baggrund af novellen fordi den afspejler samfundet set fra forfatterens synspunkt. Her bliver den kvantitative metode relevant, fordi den netop kan bruges til at sige noget generelt om samfundet. Dens svaghed er til gengæld, at den ikke i sig selv udtrykker nuancer, og at en nuanceret forståelse af samfundet er nødvendig for at fortolke de kvalitative resultater. På denne måde komplimenterer den hermeneutiske og en kvantitative metode hinanden, fordi de har forskellige styrker og svagheder.

Én af de ting man skal passe meget på med er, når man snakker om indvandrere at man ikke bliver for påvirket af medier og bruger den induktive eller den deduktive metode. De kan begge to være meget misvisende. Kort sagt er den induktive metode at man tager et enkelt tilfælde og herefter generaliserer efter dette tilfælde, f.eks. hvis man hører om en indvandrer begå voldtægt tror man at det gør alle indvandrer. Omvendt er det med den deduktive metode hvor man har nogle informationer, evt. fra statistikker, og så bruger man dem til at generalisere om alle der kunne indgå i den statistik.

Til sidst har jeg både brugt kvalitative og kvantitative metoder. Kvalitativ har jeg brugt bl.a. ved Søren Krarup (DF), og andre jeg har kommenteret efter deres udtalelser. Den kvantitative metode, om er noget med antal, størrelse og facts, har jeg brugt i form af statistikker mht. indvandrere og hvor mange procent der er ude på arbejdsmarkedet... Køb adgang for at læse mere

SRO - Integration, Social Diversity and National Identity

[3]
Bedømmelser
  • 20-04-2010
    JEG SYNES DEN ER RIGTIG GOD OG SKULLE HA HAFT EN HØJERE KARAKTER ! WUAW JEG ER TILFREDS
  • 01-11-2011
    Givet af HF-elev på 2. år
    Rigtig god opgave. Den hjalp mig meget med inspiration til min SSO.
  • 07-12-2013
    super god opgave -især hvis man mangler hjælp til en srp (sro)