SRO: Husholdningsforbruget i Danmark | International Økonomi A og Afsætning A

 • HHX 2. år
 • Afsætning A (International Økonomi A, SRO)
 • 10
 • 12
 • 3010
 • PDF

SRO: Husholdningsforbruget i Danmark | International Økonomi A og Afsætning A

Opgaven indeholder en komplet opgavebesvarelse, over det danske husholdningsforbrug her efter/under krisen, kan let bruges til andre opgaver der omhandler den økonomiske situation i Danmark i fagene International Økonomi og Afsætning.


Problemformulering

Hvordan ser den danske økonomiske situation ud?

Hvordan ser det danske forbrug ud?

Hvordan har det danske forbrug ændret sig?

Hvem mærker konsekvenserne af det danske forbrug?

Hvad betyder den danske økonomi for danskerne?

Indhold

Indledning 4
Problemformulering 4
Den økonomiske situation 5-7
Det danske forbrug 8-9
Det danske forbrug har ændret sig 9
Luksusvare og mærkevare forbruget falder 9-11
Discount markedet nyder godt af krisen 11
Dansk discount er Europas dyreste 12
Lønnen følger ikke med. 13
Konklusion 14
Litteraturliste 15
Bilag1 16

Uddrag

Den økonomiske situation

Både i Danmark og resten af verden, er den økonomiske situation i problemer, da verden er i en bolig og finanskrise. Krisen startede i efteråret 2008, og lige siden er situationen bare blevet værre. Selvom vi har været i krise, siden 2008 er det dog begyndt, at gå frem af igen i nogle sektorer. Trods det at situationen er blevet bedre siden 2008, er der stadig lang vej op til det niveau, der var før krisen. Krisen har betydet, at mange virksomheder har været nød til at lukke. Dette har betydet, at arbejdsløsheden er steget markant siden 2008.

Krisen har ikke kun ramt Danmark. Krisen er en omfattende og global krise. De sektorer som har været hårdest ramt, er banker og andre kapitalinstitutioner. Krisen startede udelukkende, fordi investorerne og bankerne havde tilladt for mange lån uden at sikre sig, at låntagerne kunne betale dem tilbage. Krisen er blevet kaldt den største siden Wall Street krakket i 1929. (Wall Street krakket, er kendt som den værste finansielle krise i verden, da alle aktier og værdipapirer styrtdykkede på få dage, det kom totalt bag på hele verden, hvilket skabte stor panik).

Panik er en ting som går igen under denne krise, men denne gang på en helt ny måde, fordi medierne er blevet meget mere dominerende. Medierne spiller en kæmpe rolle for, hvordan menneskers adfærdsmønstre ser ud og hvilke tanker de har om de forskellige emner. På bare 3 måneder er der blevet skrevet 45.000 artikler, med ordene finanskrise og finanskrisen. Aldrig før er en finanskrise blevet dækket så meget, som denne krise er, hvilket har givet den en størrelse som er langt over det, den ellers ville have haft. Medierne har den største skyld, hvis man skal se på, hvem der er ansvarlig for at den er blevet så stor. Da medierne er blevet så magtfulde, er det ofte dem som styre, folkets tanker og holdninger. Det vil sige, at når de bliver ved med, at køre store overskrifter om, at finanskrisen lukker så mange virksomheder og at der vil komme mange flere arbejdsløse. Sætter medierne i virkeligheden gang i panikken oppe i folks hoveder. Mange begynder at holde igen med deres forbrug. De er bange for, at være de næste, som bliver ofre for krisen. På samme måde reagere virksomhederne. De spare, da efterspørgslen på varer falder, og det ender så med at de måske i sidste ende må fyre folk. Man kan nærmest kalde det, for en ond cirkel, som bare køre rundt og rundt... Køb adgang for at læse mere

SRO: Husholdningsforbruget i Danmark | International Økonomi A og Afsætning A

[1]
Bedømmelser
 • 24-03-2012
  Givet af HHX-elev på 2. år
  God inspiration!! det er virkelig noget jeg kunne bruge ! tak!