SRO - Frida Kahlo og hendes liv

 • STX 2.g
 • SRO (Spansk A, Engelsk A)
 • 12
 • 10
 • 3507
 • PDF

SRO - Frida Kahlo og hendes liv

SRO i Spansk A og Engelsk A, med en redegørelse for kunstneren Frida Kahlos liv.

Studienets kommentar

Indholdsfortegnelse og 'punkt 6' mangler.

Indhold

2. Indledning
3. Den første ulykke
4. Den anden ulykke
5. Fridas kunstform
7. Konklusion
8. Litteraturliste
Bilag A.
Bilag B.

Uddrag

2. Indledning
På tærsklen til det 20. århundredes store revolution, Den Mexicanske Revolution (1910-1940), fandt den berømte Frida Kahlo sin egen form for frihed gennem kunsten som malerinde.
I denne opgave vil jeg redegøre, analysere og fortolke på Fridas udvikling som menneske, kvinde og hustru, på baggrund af filmen ”Frida”. Desuden vil jeg vurdere hendes betydning for samtiden og eftertiden, og jeg vil især gå i dybden med, hvilken betydning busulykken havde for hendes liv, og på hvilken måde hendes livs største kærlighed, Diego Rivera dominerede i hende liv og i hendes kunst.
Endvidere vil jeg også se uddybende på Frida Kahlos særlige kunstfom, hvor jeg blandt andet vil anvende den komparative analysemetode, til at analysere og fortolke nogle udvalgte malerier. Jeg vil fortælle om hendes symbolik, med hensyn til hendes kærlighed for det mexicanske og det indianske folkeliv.
Jeg vil anvende kilder fra henholdsvis bøger og hjemmesider, men som udgangspunkt vil jeg forholde mig til filmen, om den berømte mexicanske kunstner Frida Kahlo.

3. Den første ulykke
I Filmen ”Frida”, ser vi hvordan den mexicanske malerinde, sammen med sin ungdomskæreste Alex, i 1925 løb efter bussen. De skulle fra gymnasiet og hjem til Coyoacán, men på vejen blev bussen torpederet af en sporvogn, og den unge Frida på kun atten år blev voldsomt invalideret ved ulykken. Hun fik adskillige brud på rygsøjlen, brækkede benet, fik knust den ene fod, og et metalgelænder borede sig ind i gennem hendes underliv. Frida er derefter plaget af mange hårde operationer, og hun må ligge i sengen med utrolige smerter, for at hendes krop kan restituere. Man ... Køb adgang for at læse mere

SRO - Frida Kahlo og hendes liv

[2]
Bedømmelser
 • 25-04-2011
  Rigtig god men en masse info.
 • 29-01-2015
  Rigtig god inspiration

Materialer relateret til SRO - Frida Kahlo og hendes liv.