Gladiatorer i Romerriget - Opgave i Historie

 • STX 2.g
 • Historie AHistorieopgaven 2.g
 • Ingen givet
 • 16
 • 4782
 • PDF

Gladiatorer i Romerriget - Opgave i Historie

Dette er en opgave i historie om gladiatorer i Romerriget.

Jeg vil give en redegørelse for de romerske gladiatorer og deres kampe. Herunder vil jeg bl.a. komme ind på følgende; Hvem de var, hvorfra fænomenet stammer og hvilket formål kampende havde. Jeg vil inddrage nogle kilder der omhandler forskellige syn på gladiatorerne, og vurdere disse, med henblik på igen at vurdere kampene.

Vi undersøger Senecas, Ciceros og Echions (fra Satyricon af Petronius) holdninger til gladiatorer i Romerriget.

Indhold

1. Titelblad
2. Indholdsfortegnelse
3. Indledning og Problemformulering
4. Gladiatorkampenes Historie
4.1 Gladiatorkampenes begyndelse
5. Gladiatoren
5.1 Hvem var de?
5.2 De forskellige typer gladiatorer
5.3 Kamptræning
6. En kampdag
6.1. Dyrekampene
6.2.Gladiatorkampene- Dagens højdepunkt
7. Opfattelser af gladiatorkampene
7.1. Samtidige beretninger
8. Hvad var formålet med kampene?
9. Konklusion
10. Litteraturliste

Uddrag

Underholdning af forskellig art har altid været populært blandt mennesket. Ofte er det de mest bizarre ting man syntes er mest underholdene, men hvad er det egentlig men “falder” for, hvorfor skal der værre blod og vold indblandet før man føler sig underholdt? I dag er man dog gået væk fra ekstremerne, set i forhold til førhen. I dag er den mest voldelige, lovlige sportsgren, boksning. Vold er desværre også blevet en del af mange, ellers fredelige sportsgrene, f.eks. er det ikke usædvanligt at man ser en fodboldspiller nikke en modspiller en skalle.

Jeg vil i denne opgave kaste lys over en af antikkens Rom mest populære underholdnings momenter, nemlig gladiatorkampene. Det interessante er hvad der egentlig fik folk til at nyde en forestilling hvor folk brutalt myrdede hinanden, og det er bl.a. dette jeg vil undersøge.

Jeg vil i min opgave redegøre for hvorfor mennesker i datidens Rom kunne nyde disse gladiatorkampe og hvem disse gladiatorer egentlig var. Jeg vil også undersøge om disse kampe fandt sted, blot pga. underholdnings skyld, eller om der også var andre faktorer der spillede ind. Jeg vil benytte kilder til at se hvordan forskellige folk opfattede disse kampe, og udfra disse og anden litteratur, give en vurdering af kampene og deres årsag. Jeg inddrager både samtidige kilder , og et nyere syn på gladiatorkampene. Jeg vil desuden give en redegørelse for gladiatorkampenes historie og gang, udfra det beskrevet litteratur... Køb adgang for at læse mere

Gladiatorer i Romerriget - Opgave i Historie

[50]
Bedømmelser
 • 17-06-2008
  havde lige trukket gladiator i Historie eksamen, så denne opgave har det hele. Baggrunds viden, og enda kilder man kan indrage! rigtigt god opgave
 • 17-03-2011
  2. - den beskriver forholdvis det hele om gladiatorer. - jeg fik den bedste inspiration fra indledningen og historien bag gladiatorer.
 • 12-02-2016
  Titelblad/forside er lidt plat. Men ellers fin.
 • 17-11-2014
  Givet af 3.g'er på STX
  suuuuuuper fin opgave