DHO om Kærlighed og familieliv i Romantikken

  • STX 1.g
  • DHO (Dansk A, Historie A)
  • 12
  • 11
  • 2596
  • PDF

DHO om Kærlighed og familieliv i Romantikken

Denne DHO beskæftiger sig med perioden romantik og nationalromantikken. Romantikken strækker sig fra ca. 1800-1870, nationalromantikken strækker sig fra 1801-1814.

Opgavens problemformulering:
Jeg vil gerne undersøge Hvordan kærligheden til Danmark og det danske i 1800-tallets begyndelse formuleres?
Og derefter redegør for centrale udviklingstræk og hændelser i perioden. Hvorefter jeg så analyser Adam Oehlenschlägers ‘Guldhornene' med fokus på fædrelandskærligheden, og til slut Diskuter, hvordan nationalistiske strømninger gav inspiration til sangskrivning og digtningen med inddragelse af Adam Oehlenschlägers ”Der er et yndigt land”. Og til slut en endelig konklusion.

Indhold

Indledning
Problemformulering
Romantikken og nationalromantikkens dannelse
Samfundet under romantikken
Nationalromantikken
Analyse af guldhornene
Nationalistiske strømninger ”Der er et yndigt land
Kildekritik
Konklusion
Litteratur liste

Uddrag

Indledning:
Jeg har valgt at beskæftige mig med perioden, romantik og nationalromantikken. Romantikken strækker sig fra ca. 1800-1870, nationalromantikken strækker sig fra 1801-1814. Jeg vil beskrive perioden, og tage del i kærligheden og familielivet. Det handlede ikke længere om, hvor man stod økonomisk, men også om følelserne, der er involveret i et ægteskab. Det er således dette som der ses efter, når man vurdere en tekst i forhold til romantikken. Det er nemlig i disse følelsesbeskrivelser, at tekstens budskab ofte optræder.
Der er nogle forfattere som jeg gerne vil tage udgangspunkt med, bl.a. Adam Oehlenschläger han vidste der var noget nyt på vej, for i over 60 år havde man i Danmark levet i en periode kaldt for oplysningstiden.

Romantikken og nationalromantikkens dannelse:
Efter Napoleonskrigene går økonomien nedad, i den tid var Kristian 6 konge og valgte at støtte Napoleon Bonaparte fra Frankrig. 1-3
De engelske krigsskibe blev sejlet mod Københavns havn, hvor de fik væltet deres største flåde (En af verdens største flåder). Dette førte til slaget på reden i 1801, hvor de så efter 4 timers hård kamp måtte overgive. I mellemtiden havde danskerne glemt, det ulykkelige og fattige liv de ... Køb adgang for at læse mere

DHO om Kærlighed og familieliv i Romantikken

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til DHO om Kærlighed og familieliv i Romantikken.