Retorik C portfolio - Ytringer

  • HTX 2. år
  • Retorik C
  • Ingen givet
  • 8
  • 2096
  • PDF

Retorik C portfolio - Ytringer

Indledning
Jeg vil i denne rapport komme ind på nogle af de ytringer vi har lavet i løbet af året i faget retorik. Jeg vil komme ind på nogle af de måder vi har arbejdet med ytringerne, og hvordan jeg er nået frem til det endelige resultat. På denne måde kommer jeg ind på de fleste af de ytringer vi har været igennem.

Indhold

Indhold
Indledning 3
Mundtlig ytring 3
Argumenterende ytring 4
Formidlende ytring 6
Konklusion 8

Uddrag

Mundtlig ytring
En af ytringer vi har laver i løbet af året, var lejlighedstalen. Det var en tale som skulle være til en af vores nærmeste, og vi måtte selv vælge hvilken lejlighed det skulle være til. Her valgte jeg at lave en tale til min lillebror, Jonathan, til hans konfirmation. Vi fremlagde vores tale foran hele klassen, og herefter fik vi kritik. Jeg lærte, at min tale gerne måtte være mere fremtidssigtet, i stedet for kun at kigge tilbage. Derfor er konstruktiv kritik en dejlig og lærerig ting at modtage. Min tale til min lillebror ser således ud:
Jonathans konfirmation

Jonathan! Nu er du jo blevet en stor dreng. Og som brødre har vi oplavet og lavet rigtig mange ting sammen. Vi har grinet, du har grædt, og vi har haft det sjovt. Eller for det meste mig. For som de fleste søskende har vi jo et forhold til hinanden hvor vi sloges meget. Nok lidt for meget hvis man skal tro vores forældre. Men jeg synes nu det er meget sjovt. Vi spiller jo begge fodbold, og på det område har vi også brugt meget tid sammen. Rigtig meget tid. Og nu hvor jeg også er træner for det fodboldhold du spiller for, ser vi en del til hinanden. Og jeg nyder da også at spille fodbold med dig i haven, og hvor vi ellers spiller. Og så har du lige fundet en ny hobby som hedder bas. Du er jo faktisk blevet rigtig dygtig til det, og det er en fornøjelse at høre dig spiller, når bare ikke det er alt for tidligt på morgenen :)... Køb adgang for at læse mere

Retorik C portfolio - Ytringer

[1]
Bedømmelser
  • 13-04-2011
    ikke hvad man forventer, den mangler noget men ellers en brugbar opgave