SOP om B&O i VØ og Afsætning | Regnskabsanalyse

SOP om B&O i VØ og Afsætning | Regnskabsanalyse

SOP om B&O og deres regnskab, i fagene Virksomhedsøkonomi A og Afsætning A.

Der gives i opgaven en omfattende analyse af den økonomiske udvikling som Bang og Olufsen har oplevet, bl.a. ved at se på årsresultatet, balancen og aktier som B&O har. I denne forbindelse gives der først en gennemgang af virksomheden B&O, for vise hvordan firmaet fungerer og hvad de lancerer sig selv på.

Herefter kigges der på vækst, konkurrencestrategier, samt fremtidige strategier. Der gives en SWOT-analyse. Efter dette følger regnskabsanalysen.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Summary 5
Indledning 6
Beskrivelse af B&O 7
Vækststrategi 8
Konkurrencestrategi 9
SWOT-analyse 10
Regnskabsanalyse 11
Rentabilitets analyse 12
Indtjeningsevnen 14
Kapitaltilpasningsevnen 16
Soliditet og likviditet analyse 18
Børsrelaterede nøgletal 19
Sammenfatning og fremtidsudsigter 21
Konklusion 24
Litteraturliste 25
Bilag 1 27
Bilag 2 28
Bilag 3 29
Bilag 4 30
Bilag 5 31
Bilag 6 32
Bilag 7 33
Bilag 8 34
Bilag 9 35

Uddrag

"I denne rapport vil jeg gennemgå en grundig analyse af Bang & Olufsens økonomiske udvikling. Jeg vil både se på selskabets årsresultat, balance og aktier.

Jeg vil komme frem til, hvordan Bang & Olufsen vil have fremtiden foran sig set ud fra udviklingen i verdensøkonomien, samt se på hvilken markeder, jeg mener de bør at satse på.

Jeg vil starte med en kort beskrivelse af Bang & Olufsen for at give en kort indblik i, hvordan selskabet fungerer, og hvad de står for.

Bagefter vil jeg kigge på deres vækst og konkurrence strategier for at se på, hvordan de i fremtiden burde lægge deres strategier, for at de kan opnå deres mål. Derefter vil jeg lige kort, nævne nogle af de vigtige punkter i SWOT-analysen for at gøre det mere klart, hvad Bang & Olufsen er stærke og svage i. Hvorefter regnskabs analysen følger.

Her regner jeg med at komme frem til, hvordan Bang & Olufsen klarer sig økonomisk, og hvordan jeg mener, at fremtidsudsigterne ser ud.

Jeg går ud fra deres regnskabs år fra 1. juni til den 31. maj, og har fastsat markedsrenten til 6%. Tallene, jeg bruger, er taget ud fra deres årsrapporter, dette vil sige at jeg bl.a. også bruger kursen som den var den 31. maj, og ikke den kurs som aktierne har nu her."... Køb adgang for at læse mere

SOP om B&O i VØ og Afsætning | Regnskabsanalyse

[47]
Bedømmelser
 • 30-01-2016
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Fint opgave, giver et fint indblik og en god fornemmelse for, hvordan man kan stille det op. Kunne dog godt have angivet mange flere kilder, så der er belæg for argumenterne.
 • 24-11-2010
  Regnskabsanalysen er meget god. Det hele var rent faktisk meget godt. Alt i opgaven gav mig inspiration. Jeg skal nemlig skrive sådan en opgave, så jeg har fået meget inspiration.
 • 06-03-2014
  ef ew f ew f ew f ew f e w
 • 26-02-2014
  Super fin opgave med gode kilder. :)