Regnskabanalyse - Harboes Bryggeri A/S

 • HHX 1. år
 • Virksomhedsøkonomi A
 • 12
 • 4
 • 838
 • Word2007

Regnskabanalyse - Harboes Bryggeri A/S

Regnskabanalyse af Harboes Bryggeri A/S

Indhold

Præsentation af Harboes Bryggeri A/S
Historie
Nuværende situation
Analyse i rentabiliteten
Kommentarer til rentabilitetsanalysen
afkastningsgraden
Overskudsgraden
Aktivernes omsætningshastighed
Egenkapitalens forrentning
Gældsrenten
Konklusion
Bilag 1

Uddrag

Præsentation af Harboes Bryggeri A/S
Historie
Harboes Bryggeri ligger i Skælskør på Sydvestsjælland. Direktøren hedder Bernd Griese. Bryggeriet blev grundlagt i 1883 af tre forretningsfolk, bosiddende i Skælskør: brænderiejer og skibsreder Jørgen Harboe, tømmerhandler Adolph Harboe og købmand Jørgen Lotz. Bryggeriets første navn var Harboe & Lotz. De tre byggede bryghus og brygmesterbolig, som stadig bruges i det daglige hhv. til inddampningsanlæg for maltekstrakt og administration. Den første brygmester på Harboes bryggeri var Gunner Harboe, der var søn af en af grundlæggerne. Gunner Harboe blev sendt til Tyskland for at lære at brygge øl. Det første øl han bryggede på det nybyggede bryggeri var hvidtøl og lagerøl. Det blev kørt ud til salg den 2. august 1883. Øllet var fyldt i trætønder og blev kørt ud med hest og vogn.

Nuværende situation
Harboes Bryggeri kan efter en nyligt besluttet udvidelse på to millioner hektoliter producere 5,5 mio. hl. Eller mere end det totale danske ølforbrug. Til sammenligning kan Carlsbergs to bryggerier i Fredericia og Valby hver producere ca. tre mio. hl. Harboes Bryggeri er Skandinaviens næststørste udbyder af øl og læskedrikke efter Carlsberg. Markedsandelen i Danmarks skønnes af... Køb adgang for at læse mere

Regnskabanalyse - Harboes Bryggeri A/S

[2]
Bedømmelser
 • 30-01-2011
  Rigtig god opgave, som specifikt handler om Harboes regnskab. Nøgletallene er beregnet, samt med en god beskrivelse af dem.
 • 10-12-2011
  Givet af HHX-elev på 2. år
  tdhtjyhkhmg bfvdc gnggjtjyrytkytkym