Vands Hårhed - Forsøg med Titrering
- STX 3.g
- Kemi A
- Ingen givet
- 13
- 2059
Rapport: Vands Hårhed - Forsøg med Titrering
En rapport over hårdt vand, hvor vi bestemmer vands hårdhed via titrering.
Formål
Formålet med denne rapport er at måle drikkevandets hårdhed på Tornbjerg Gym.
Lærers kommentar
God rapport, hvor jeg ikke kan hænges op på noget.
Indhold
Formål
Teori
Materialeliste
Fremgangsmåde
Målinger
Behandling af målinger
Fejlkilder og måleusikkerhed
Konklusion
Uddrag
Fremgangsmåde
Forsøget består af tre delforsøg, hvor vi skal titrere tre gange.
Titrering nummer 1:
Der afmåles 50 mL vand fra hanen ved brug af 100 mL måleglasset. Vandet overføres til en 250 mL konisk kolbe. Der skal nu tilsættes 2 mL pufferopløsning, så pH bliver ved 10. En lille spatelfuld eriochromsort-T tilsættes i opløsningen. Der lægges nu en magnet i den koniske kolbe, som placeres på en magnetomrører. Titrering med 0,01103 M Na_2 H_2 Y (aq) ved brug af burette kan nu begynde. Titreringen standses når farven skifter til rent blå. Noter ned hvor meget af titreringsvæsken, der er blevet brugt.
Titrering nummer 2:
Der afmåles 50 mL vand fra hanen ved brug af 100 mL måleglasset. Vandet overføres til en 250 mL konisk kolbe. Der skal nu tilsættes 10 mL 1 M NaOH. En lille spatelfuld calgoncarbonsyre tilsættes i opløsningen. Der lægges nu en magnet i den koniske kolbe, som placeres på en magnetomrører. Titrering med 0,01103 M Na_2 H_2 Y (aq) ved brug af burette kan nu begynde. Titreringen standses når farven skifter til rent blå. Noter ned hvor meget af titreringsvæsken, der er blevet brugt.
Titrering nummer 3:
Der afmåles 100 mL vand fra hanen ved brug af 100 mL måleglasset. Vandet overføres til en 250 mL konisk kolbe. Der skal nu tilsættes lidt methylorange i opløsningen til den bliver gul. Der lægges nu en magnet i den koniske kolbe, som placeres på en magnetomrører. Titrering med 0,1024 M HCl (aq) ved brug af burette kan nu begynde. Titreringen standses når farven skifter fra rent gul til orange. Noter ned hvor meget af titreringsvæsken, der er blevet brugt... Køb adgang for at læse mere Allerede medlem? Log ind