Rapport om Parken Sport & Entertainment

 • HHX 2. år
 • Virksomhedsøkonomi A
 • 10
 • 27
 • 5597
 • PDF

Rapport om Parken Sport & Entertainment

En rapport som omhandler Parken Sport & Entertainments økonomi og diverse nøgletal.

Problemformulering
Vi vil gå ind og lave en kort beskrivelse af hvad Parken sport & Entertainment er. Vi vil lave en strategisk analyse og en regnskabsanalyse, hvor vi vil udregne deres nøgletal og derefter kommenter på dem. Vi vil vurdere hvordan Parken sport & Entertainment har klaret sig, de seneste 3 år iforhold til andre virksomheder i branchen. Vi vil komme med realistiske bud på hvad virksomheden skal fastholde sin status i branchen, og hvordan de kan forbedre deres økonomiske situation. Vi vælger at bruge SWOT-analysen for at kigge på de stærke og svage siger Parken sport & Entertainment har, og hvilke muligheder og trusler de står overfor i fremtiden. Vi vil gå i dybden ved at lave en mulihgedsmatrix og en trusselmatrix.

Indhold

Parken Sport & Entertainment A/S 5
Regnskabsanalyse 7
Rentabilitetsanalyse 8
Kommentare til Rentabilitet 8
Indtjeningsevnen 10
Kommentare til indtjeningsevnen 10
Kommentare til kapitaltilpasningsevnen 11
Strategisk analyse 13
SWOT-analyse 13
Mulighedsmatrix: 16
Trusselsmatrix: 16
Virksomhedens nærmeste konkurrent 17
AGF 17
Sammenligning af Parken Sport & Entertainment og Århus Elite A/S 20
Samlet konklusion af Parken Sport & Entertainment 23
Kilder 24
Bilag 1 Parken Sport & Entertainment resultatopgørelse 2006 25
Bilag 2 29
Parken Sport & Entertainment resultatopgørelse 2007/2008 29
Bilag 3 32
Århus Elite A/S resultatopgørelse 2006 32
Bilag 4 35
Århus Elite A/S resultatopgørelse 2007/2008 35
Bilag 5 – Formler 38
Bilag 6 – SWOT-analysen + Trussel matrix og mulighedsmatrix 39

Uddrag

Beskrivelse af Parken Sport & Entertainment
Parken Sports & Entertainment (PSE) er en virksomhed der startede med to foreninger, som tog beslutningen om at danne en fælles professionel fodbold afdeling. Det var KB og B1903 som der tilsammen dannede FCK (FC København). FCK startede som en normal professionel fodbold klub, der satsede på de sportslige resultater. Det gik også rigtigt godt for dem da de nåede frem til at Møde AC Milan som er et af Europas tophold. Det gav indtægter nok til at FCK økonomiske position endte som nummer 1 i Danmark. Det var her mulighederne åbnede sig for at investere i klubbens hjemmebane Parken. Her tog FCK's bestyrelse en meget vigtig beslutning, de købte sig ind i Parken og dannede her selskabet Parken Sports & Entertainment. Det skulle vise sig at være en rigtig god beslutning, det gav god økonomi også selvom det ikke lige kørte på banen. DBU lejede sig også ind på parken, til alle landholdets kampe. Det at de også har deres ejet stadion betyder at de ikke skal betale for at leje et hos Københavns kommune. Det gav også PSE frit til at bestemme hvad parken skulle bruges til.
Nu var der et hav er muligheder åben for dem, det var ikke kun et fodbold stadion, nu var det nærmere et kultur centrum hvor alle københavnere kunne samles.
Der bliver afholdt udendørs koncerter og andre sportsbegivenheden end lige fodbold. Da økonomien var i top købte PSE også kontortårnene som rummer omkring 20.000 m2 der er placeret i hjørnerne af Parken.

Nu havde PSE bredt sig langt udover fodbold verdenen, og nu var deres indtægter ikke kun bestemt af sportslige resultater, og de var heller ikke afhængige af transfermarkedet som mange andre danske klubber er, fordi der er nemlig en stor risiko for at satse et helt årsregnskab på at få solgt spillere for et bestemt beløb. PSE valgte og satse deres penge uden for sportsmarkedet. De valgte at optimere deres største aktiv ved at få bygget et kæmpe mobilt tag på Parken, så man var i stand til at kunne holde kæmpe arrangementer selv om det var vinter. Det viste sig at være en rigtig god investering, fordi nu kunne de holde enorme koncerter hele året rundt og på den måde få bredt indtægterne udover hele året. Det betød at de havde en høj stabil indkomst hele året rundt, også selvom det var uden for sportsæsonen. Det har betydet for FCK at de har fået en kæmpe fordel da ingen hold kan følge med økonomisk, udover BIF.
PSE har også en kæmpe kontrakt bundet med Carlsberg der forsyner Parken med Øl og sodavand under alle former for aktivitet i parken, til gengæld spiller FCK også altid med Carlsberg mærket på ... Køb adgang for at læse mere

Rapport om Parken Sport & Entertainment

[4]
Bedømmelser
 • 08-12-2010
  god nok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 03-05-2010
  SIIIIIIIIIIIIIIIINDSYYYYYYYYG GOD OPGAVE!
 • 17-11-2010
  Det er en fin opgave
 • 30-03-2010
  Helt igennem fin opgave