SRP om Rap i Danmark i Dansk A og Musik A

 • STX 3.g
 • SRP (Dansk A, Musik A)
 • 10
 • 14
 • 3371
 • PDF

SRP om Rap i Danmark i Dansk A og Musik A

SRP'et giver en gennemgang af historien om dansk rap og hvordan den ser ud i dag, samt en analyse og fortolkning af LOC's 'Frk. Escobar' og Troo.L.S. og Orgi-E's 'Inden det er for sent'.

Dette studieretningsprojekt (SRP) er skrevet i Musik A og Dansk A.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indhold:
Indledning s. 3
Sprogbrug i rap s. 3
Analyse og fortolkning af tekster s. 5
Rap – Poesi eller pis & papir? s. 11
Konklusion s. 12
Bilag 1 - ”Inden Det Er For Sent” af Troo.L.S. & Orgi-E
Bilag 2 - ”Frk. Escorbar” af L.O.C
Litteraturliste s. 14

Uddrag

Indledning
Jeg har valgt at fokusere på én af de fire grene indenfor kulturfænomenet hip-hop ; nemlig rap. Her vil jeg kort beskrive redegøre for hvordan det danske sprog benyttes inden for genren. Dernæst vil jeg analysere og fortolke to selvvalgte rap-tekster af forskellige kunstnere, hvor begge tekster repræsenterer et aspekt af dansk rap. Til sidst vil jeg på baggrund af min analyse og fortolkning vurdere, hvorvidt man kan bruge rapmusikken og dens tekster i en samfundskritisk sammenhæng eller ej.

Sprogbrug i Rap
De 2 formelle motorer i rap er flowet og rimet. Flowet er den måde rapperen reciterer på, i sig selv og i forhold til den ledsagende musik. Der er mange forskellige flows, og hver enkelt rapper forsøger så vidt muligt at tillægge sig sin egen stil og sit eget flow. Der er det pågående og taktfaste flow, det nonchalant henkastede og tilbagelænede flow og man kan også bevæge sig drillende foran, bagved og nedenunder beatet. Hvis man så samtidig tilsætter en særlig form for dialekt eller accent er der uanede muligheder.
I nyere raptekster indgår som regel både almindelige rim og dobbeltrim, simple og enkle, som påhitsomme og virtuose. Nogle rappere foretrækker enkle enderim, med nogle indrim, hvorimod andre rappere benytter sig mere af dobbeltrim med mange fremmedord og multirum. Grunden til det, skal findes i ... Køb adgang for at læse mere

SRP om Rap i Danmark i Dansk A og Musik A

[15]
Bedømmelser
 • 23-03-2010
  Opgaven indeholder stort set kun et fag: Dansk. Der er dårligt tale om en SRP-opgave, da der ikke er to fag, der arbejder sammen - og samfundsfag kommer slet ikke til orde rent fagligt.
 • 20-04-2010
  Jeg synes selv opgaven var rigtig god. Jeg skulle kun bruge delen med analysen af LOC Frk. Escobar, men der var nogle gode tilføjelser til min egen analyse :)
 • 16-12-2014
  Ikke god hvis man, som jeg, skal lave musikanalyse af et rap-nummer...
 • 28-03-2013
  okay opgave, hjalp mig lidt