Propaganda i Tyskland før og under 2. Verdenskrig

 • STX 3.g
 • Historie A
 • 10
 • 12
 • 3170
 • PDF

Propaganda i Tyskland før og under 2. Verdenskrig

Dette er en opgave i historie om propaganda i Tyskland før og under 2. verdenskrig.

Problemformulering:
Giv en redegørelse for den tyske propaganda før og under 2. Verdenskrig. Giv en analyse af hvilken indflydelse denne propaganda havde på den tyske befolkning. Vurder om den tyske propaganda havde nogen betydning for krigens forløb og udfald.

Indhold

Indholdsfortegnelse
Indledning
Redegørelse for den tyske propaganda før og under 2. verdenskrig
Presse
Radio
De øvrige medier
Propagandaens indflydelse på det tyske folk
Havde den Tyske propaganda nogen betydning for krigens forløb og udfald?
Konklusion
Litteraturliste
Bilag 1. Tysk propaganda plakat fra 1936
Bilag 2. Fascistisk acceptabel kunst ( J. P. Junghanns: ”Pflügel”, 1940)
Bilag 3. Kort over de allieredes offensiv 1943 - 1945

Uddrag

Dr. Joseph Goebbels (1897 – 1945), meldte sig ind i det nazistiske parti, NSDAP (NationalSocialistischeDeutcheArbeiterPartei) i 1924. To år efter opnåede han en status som ”Gauleiter” i Berlin, hvilket var et nazistisk udtryk for en leder af et distrikt . Han oprettede nazi-avisen ” Der Angriff”, som var et medie der var kritisk overfor den daværende regering, og som udråbte Hitler til den helt store leder. Goebbels helt store gennembrud kom da NSDAP i 1932 oprettede en propagandaorganisation med ham som leder . Før den tid havde partiet nok haft en særdeles omfattende og vidt udbredt propaganda, men denne var ikke i så høj grad samlet og koordineret så organisatorisk. Da partiet overtog magten i 1933 blev Propagandaafdelingen omdøbt til ” ”Ministeriet for folkeoplysning og propaganda” (for nemheds skyld vil jeg kalde dette, Propagandaministeriet). Dette var det første af sin art i verden, og det skulle få en enorm betydning for Tysklands befolkning... Køb adgang for at læse mere

Propaganda i Tyskland før og under 2. Verdenskrig

[12]
Bedømmelser
 • 03-10-2010
  Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Jeg synes det er en rigtig god opgave! Den giver et rigtig godt overblik over hele propaganda situationen. Jeg kan ikke sige hvilken del der inspirerede mig mest, det var nok en blanding af det hele. Jeg var netop selv igang med at skrive en opgave om netop dette emne, men det gik ikke helt så godt. Så jeg søgte efter nogle bedere kilder, og så fandt jeg den også! Den har virkelig hjulpet mig, kan varmt anbefales!
 • 15-12-2009
  jeg syns at opgaven er god fordi der er en masse brugeligt materiale og let overskuelig :) Den del der gav mig bedst inspiration fra opgaven var nogle af de citater der var sat ind. De var rigtig gode.
 • 30-10-2012
  Det er en rigtig god sammensætning
 • 10-04-2012
  goooooooooooooooooooooooooooooooooodt