Proces: Ølbrygning | Teknologi B

  • HTX 2. år
  • Teknologi B
  • 7
  • 41
  • 6971
  • PDF

Rapport: Proces: Ølbrygning | Teknologi B

Opgaven er skrevet i en afhandling om ølbrygning på HTX i faget teknologi under området "proces". Vi fik brygget øl og dette var den rapport vi fik ud af det.

Eleven starter ud med en problemstilling der lyder som følgende:
At finde en opskrift, og gøre den bedre ved at ændre i processen undervejs. Derefter brygge øllen og vurder den ud fra vores kriterier. Eventuelt lave en undersøgelse.

Opgaven er skrevet ud fra følgende problemformulering:
Hvordan kan vi brygge en øl, som vil være anderledes og unik på det danske marked, men som heller ikke må koste alverden. Vi vil prøve at brygge en ny slags vider udviklet øl, som har en special konsistens og som rammer en bred menneske gruppe.

Indhold

Forord
Indledning
Kulturen omkring øl
Engelske pubkultur
Problemstilling, Problemanalyse, Problemtræ
Afgrænsning, Problemformulering, Aktivitets-/tidsplan
Problemanalyse, Undersøgelse af samfundsmæssige forhold i forbindelse med problemet af øl / alkohol
Skrumpelever
Markedsanalyse
Markedsføring
Minimumskrav, Målgruppe, Problemets/ situationens udvikling over tid
Konkurrenter / Eksisterende øl bryggerier
Reklame, Pris på vores øl, Materialeoplysninger
Naturvidenskabelig baggrundsviden, Kogning af malt, Reaktion i gæringstanken
Reaktion i flasken, Forskellige typer Humle
Gæringsprocessen
Overgæring, Undergæring,Flocculation
Attenuation, Lagring
Diacetyl, Koldlagring, Forkultur, Iltning af urten
Krydderier, EBC skala
Malttyper, Basismalt
Andre typer malt, Øltyper, Ale
Hvede øl
Porter. Stout, Pilsner
Fyld, IBU
IBU udnyttelsesskala, Alkohol
Alfasyre, Eksisterende løsninger, Virksomhedsbesøg:
Vurderingsskema
Ide-generering
Procesdiagram
Eksperimenter/ forundersøgelser, skitse til vores øl på flaske, Valg af ide/produktforbedring ud fra vurderingsskema blandt flere
Beregning af energi forbrug, Meka - skema
Fremstillingsprocessen for prototype og teorien bag forskellige enhedsoperationer
Prototype og begrundelse for beskaffenhed
Laboratoriearbejdet
Afprøvning
Smag
Vurdering af prototypen
Forbedringer
Konsekvenser
Konklusion

Uddrag

Øl er en alkoholisk drik, som menneskeheden har drukket i flere tusinde år. Nogle mener at der er fortællinger om at man drak øl i Babylon for 6000 år før Kristi fødsel. I Danmark fandt man de første spor af øl for omkring 3400 år siden og man mener de første spor i Danmark stammer fra egtvedspigens grav. I den sen moderne verden er øl blevet en normal alkoholisk drik. Mange i verdenen drikker øl til hverdag, og det er ikke ualmindeligt at man drikker en øl i stedet for en cola for eksempel. Men er man ikke blevet træt af den samme øl, ligesom man bliver træt af cola? Det spørgsmål har vi blandt andet stillet os selv. Vi havde tænkt på at producere en special øl som ikke kostede alverden, som special øl normalt ... Køb adgang for at læse mere

Proces: Ølbrygning | Teknologi B

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.