SRO om Pink Floyds The Wall i musik A og samfundsfag A

  • STX 2.g
  • SRO (Musik A, Samfundsfag A)
  • 7
  • 11
  • 3198
  • PDF

SRO om Pink Floyds The Wall i musik A og samfundsfag A

Studieretningsopgave (SRO) om Pink Floyds The Wall. Opgaven kommer ind på albummet i sig selv og dets betydning for ungdomskulturen, da det udkom. Opgaven er skrevet i musik A og samfundsfag A.

Indhold

1. Kort introduktion af Pink Floyd og deres historie (tæller ikke – bonus tillæg) 1
2. Samfundsmæssige forhold og musikalske strømninger i England I tiden omkring udgivelsen af albummet The Wall 2
3. Analyse og fortolkning af filmen The Wall 3
4. Musikalsk analyse af Another Brick in The Wall, part II 6
5. Musikalsk analyse af The Thin Ice 7
6. Pink Floyds og The Walls betydning for ungdomskulturen dengang 9
Litteraturliste 10

Uddrag

Den progressive rock viste sig at være en antikommerciel musik med et særdeles stort salgspotentiale. Genrens mest interessante navn, Pink Floyd, skabte sig en af 1970ernes mest indbringende karrierer.

Pink Floyd blev dannet af en håndfuld ingeniørstuderende; Syd Barret, Brian Close, Roger Waters, Rick Wright og Nick Mason fra London i 1965. Ved hjælp af diverse lysshows og psykedelisk bluesrock fik bandet hurtigt opbygget et solidt livepublikum på byens tilladte spillesteder. Gruppens primære udgangspunkt var gedigen 12-takters bluesrock, men der var masser af plads til fri improvisation. Pink Floyd blev i de første år ledet af Syd Barret – Londons svar på Brian Wilson, som var drivkraften i The Beach Boys . Barret skrev sangene samt komponerede størstedelen af musikken, og han var hovedansvarlig for debutalbummet ”The Piper At The Gates Of Dawn” (1967). Albummet var en succesfuld blanding af syrede, iørefaldende rocksange og gruppens længere eksperimenter samt kollektive improvisationer, der meget præcist har fået betegnelsen ”space rock”... Køb adgang for at læse mere

SRO om Pink Floyds The Wall i musik A og samfundsfag A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til SRO om Pink Floyds The Wall i musik A og samfundsfag A.