SOP om PIIGS og BRIK-landene | International Økonomi A og Engelsk A

 • HHX 3. år
 • SRP (Engelsk A, International Økonomi A, SOP)
 • 10
 • 26
 • 7726
 • PDF

SOP om PIIGS og BRIK-landene | International Økonomi A og Engelsk A

SOP om PIIGS-landene og BRIK-landene, med særskilt fokus på Indien og Irland, og opgaven er skrevet i fagene International Økonomi A og Engelsk A - i min opgave gør jeg bl.a. rede for de to kategorier og hvilke lande der går under denne betegnelse, samt hvordan krisen er blevet håndteret. Slutteligt vurderer jeg fremtiden for de to landegrupper, og fokuserer især på Irland og Indien (som er de to lande jeg har udvalgt til analyse).

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

SRP Abstract 2
Indledning 3
Beskrivelse af PIIGS og BRIK landene 4
PIIGS landene 4
PIIGS landenes betydning i EU 6
BRIK landene 7
BRIK landene en mulig alliance? 9
Analyse af Irland og Indien 10
Irland 10
Irlands krisehjælp 13
Indien 14
Indiens succes 16
Vurdering af PIIGS og BRIK landenes fremtid 17
PIIGS landene 17
Uenighed, dog stor villighed 17
Stort sammenhold 18
Irland 18
BRIK landene 19
Indien 21
Konklusion 22
Litteraturliste 23
Bøger 23
Hjemmesider 23
Urkund 25

Uddrag

"Indledning:
Jeg vil i denne opgave redegøre, analysere og vurdere på PIIGS og BRIK landene.
Grunden til, at jeg har valgt dette emne er, at jeg finder det meget interessant og spændende.

Mit emne er meget relevant for tiden, og dette gør det endnu mere spændende, da man kan relatere til det.
Jeg synes også, det er utrolig interessant at kigge på, hvordan forskellige lande har håndteret krisen, og hvordan det så er gået dem.

En anden grund er, at PIIGS landene ligger meget tæt på Danmark, og derfor kan deres valg have stor betydning, specielt da vi alle er i en fælles union kaldet EU.

Lige netop derfor er det meget interessant at kigge på, hvad der er gået galt, og så kan jeg selv gøre mig tanker om, hvordan økonomi og politik skal drives i Danmark, da det er to af mine store interesser.
Formålet med min opgave er først og fremmest at redegøre for PIIGS og BRIK landene, altså deres nuværende situation i krisen, hvad der karakteriserer dem samt hvordan, de er havnet der.

Derefter vil jeg analysere et land fra hver af de to grupper, her med vægt på Irland og Indien, der begge er engelsktalende lande.

Jeg vil kigge på, hvordan de har klaret sig indtil videre i krisen ved at kigge på deres situation og finde relevante tal.

Til sidst vil jeg vurdere de to landegruppers fremtid i verdensøkonomien med specielt henblik på de to lande, jeg har analyseret."... Køb adgang for at læse mere

SOP om PIIGS og BRIK-landene | International Økonomi A og Engelsk A

[2]
Bedømmelser
 • 10-12-2012
  Fin opgave, dog ikke efter min mening til et 10 tal
 • 06-05-2011
  Super go opgave. .................