Papirkromatografi, tyndlagskromatografi og gaskromatografi | Teknikfag - Proces, levnedsmiddel og sundhed A

Rapport: Papirkromatografi, tyndlagskromatografi og gaskromatografi | Teknikfag - Proces, levnedsmiddel og sundhed A

Formål:
Formålet med øvelsen er at stifte bekendtskab med papirkromatografi (PC), tyndlagskromatografi (TLC) og gaskromatografi (GC). For at gør dette skal vi lave prøve at fremkalde de forskellige farver der egentlig befinder sig i råklorofylet vha. PC og TLC. Ved GC skal vi finde vores vin alkoholprocent, som på det tidspunkt hvor prøven blev taget havde stået 3 dages tid i vinbeholderen.

Indhold

1. Formål 2
2. Materialer 2
3. Fremgangsmåde 3
5.Opgaver 5
6.Behandling af forsøgsresultater Fejl! Bogmærke er ikke defineret.
7. Diskussion/Konklusion 12

Uddrag

1: Bægerglassene gøres klar ved at sætte et stk. filterpapir formet som et cylinder rundt i bægerglasset. Her sørges der for at filterpapiret ikke er højere end kanten på bægerglasset.
2: Der tages 3 stk. PC-papir som der nøje holdes øje med at man får vendt dem med fiberretningen opad. Man skal altså passe på hvis man lægger dem fra sig er øjeblik. De får alle sammen en blyantstreg tegnet på sig i bunden ca. 1,5 cm oppe.. (Starten af fiberretningen). Der tegnes forsigtigt, så man ikke får en dyb revne i papiret, som gør det umuligt for løbevæsken at løbe naturligt.
3: På stregen man får sig sat, skal der påføres med klorofylet, to små prikker, med hårrøret. Man kan prøve at påsætte forskellige antal prikker og se ... Køb adgang for at læse mere

Papirkromatografi, tyndlagskromatografi og gaskromatografi | Teknikfag - Proces, levnedsmiddel og sundhed A

[2]
Bedømmelser
  • 22-05-2013
    Givet af 3.g'er på STX
    opgaven indeholder ikke et teori afsnit
  • 20-09-2004
    OK