Projekt om Outsourcing

 • HHX 1. år
 • Andre fag
 • 10
 • 16
 • 3781
 • Word2003

Projekt om Outsourcing

Vi har valgt outsourcing, dette emne har vi valgt fordi vi mener at det er et emne som relaterer mere til vores undervisning end så mange andre emner, dette er også et emne som spænder vidt, det omhandler Salg & Service såvel som Erhvervsøkonomi og Samfun

Indhold

Problemformulering 3
Indledning 4
Outsourcing – hvad er det? 4
Historien bag Outsourcing 5
Outsourcing – på godt og ondt 6
Beskæftigelse 7
Beskæftigelsesindholdet i den danske udenrigshandel 8
Outsourcing – Værdikæden 9
Globalisering, outsourcing nu og fremover 11
Et Strategisk redskab 12
Faldgruber 12
”Know how” 13
Zapper-generationen og integration. 14
EU-Traktaten 14
Bud på fremtiden 15
Konklusion 15
Websider: 16
Medier: 16

Uddrag

Problemformulering

Tema: Årsprojekt 1. år
Emne: Outsourcing

Indledning: Vi har valgt outsourcing, dette emne har vi valgt fordi vi mener at det er et emne som relaterer mere til vores undervisning end så mange andre emner, dette er også et emne som spænder vidt, det omhandler Salg & Service såvel som Erhvervsøkonomi og Samfundslære. At det omhandlede så meget som muligt i vores uddannelse var meget vigtigt for os og derfor faldt valget på outsourcing. Men emnet har vi også valgt fordi at det netop nu, og i den senere tid, har været meget oppe i medierne og bliver diskuteret af politikere såvel som den almindelige dansker, at emnet netop er meget aktuelt har selvfølgelig været en af begrundelserne til at vi valgte emnet.

Problem: Vi har i sinde at udforske emnet outsourcing, vi vil finde ud af hvad definitionen outsourcing er? Hvordan fremtiden vil forme sig efter begrebet outsourcing? Finde ud af hvordan og hvornår fænomenet opstod? Hvad værdikæden betyder for outsourcing? Og hvilke andre aspekter såsom beskæftigelse, integration m.m. er konsekvent for outsourcing. Og sidst men ikke mindst hvordan det at flere og flere unge ikke får en uddannelse påvirker outsourcing?

Indledning

På de følgende sider vil vi fortæller lidt om hvad outsourcing egentlig er og hvad det betyder for globaliseringen, og det danske erhvervsliv. Der vil på de følgende sider være at finde statistikker, udtalelser m.m. og alt dette er selvfølgelig fakta og ægte udsagn. Vi vil prøve at være såvel kritiske som positive iagttagere af fænomenet outsourcing, at vi angriber emnet med næsten ingen baggrundsviden, vil gøre at vi vil stille denne opgave op så den kan læses og forstås af alle, for vi er jo hverken professorer eller eksperter på området.
Outsourcing – hvad er det?

Når man outsourcer betyder det at en del af virksomhedens opgave overtages af en dansk eller udenlandsk leverandør. Outsourcing kan dog også foretages som det der i fagsprog hedder en ”udflytning” – det er nå man beholder den del af virksomheden, som man vælger at flytte ud af landet eller til et andet område i landet. Men dette kaldes af de fleste dog også outsourcing, men da der er mange forskellige genre af outsourcing bliver dette kaldt ”udflytning”.

For at gøre en svær forklaring lettere at forstå tager vi udgangspunkt i at vi er tøjkæden: Jack & Jones(J&J), i denne virksomhed bliver der produceret eget tøj, samt at det er en stor tøjkæde som sælger tøj i hele Danmark.
J&J mener at de bruger for mange penge på at sy deres eget tøj i Danmark, da de danske syersker simpelthen er for dyre, og fordi at de skal bruge penge på at transportere en masse stof og andet til Danmark for at producere tøj. J&J mener derfor at det måske vil kunne svare sig at flytte produktionen til Asien, fordi at der er billigere syerske og de vil kunne spare en masse penge på transporten ved at sende større laster med tøj hjem på en gang. J&J vælger derfor at flytte produktionen til asien og sparer dermed en masse penge, men salget af tøj foregår stadig i Danmark og hovedsædet er stadig lokaliseret i Danmark og det er at outsource.
Men outsourcing betyder ikke nødvendigvis at man flytter hele produktionen på en gang, man kan også vælge kun at flytte en del af produktionen til et andet land, for dermed at forbigå diverse handelsbarrierer som kan være i et bestemt land, eller for at skabe et nyt marked i et andet land.

Mulige Fordele ved at Outsource:

• Billigere arbejdskraft
• Stor handelsfrihed og større fleksibilitet på et muligvis større og tættere marked
• Forbedret konkurrenceevne

Mulige konsekvenser ved at Outsource:... Køb adgang for at læse mere

Projekt om Outsourcing

[8]
Bedømmelser
 • 15-10-2009
  Meget fin opgave, kommer virkelig ind og uddyber hvad outS vikelig er.. kan kun anbefales... Meget go til inspiration
 • 14-04-2010
  Meget god Opgave, kunne godt have været længere og mere uddybet. Men god opgave! :)
 • 02-12-2015
  Lækkert!!! super god!
 • 26-07-2013
  Givet af Studerende på 3. år
  Rigtig god inspirationskilde