Opstart af virksomhed - Café

  • HHX 3. år
  • Afsætning A
  • Ingen givet
  • 20
  • 4145
  • PDF

Opstart af virksomhed - Café

Vi har valgt at starte en fransk inspireret café, da vi er på vej mod et mere fælles union, her i Europa. Vi vil give vores kunder en mulighed, for at opleve en anden kultur, end de oplever til hverdag i form af caféen.

Vores forudsætninger for at starte en café, er at fotoforretningen på Nygade nummer 2 ikke eksisterer mere. Vores lokale er 85 m², der er en indgang på hjørnet af Ahlgade og Nygade i Holbæk. Vi vil så bygge to skydedøre imod Nygade, så der er basis for fortovscafé. Vi vil derudover lave et toilet, samt et køkken.

Problemformulering

Vi har valgt at opstarte en café i Holbæk by. Vi har tænkt os at undersøge hvilke lovgivninger der er inden for området, og hvilke omkostninger og indtægter der vil være forbundet med opstarten af vores butik.
Vi vil envidere undersøge om hvilke konkurrenter vi skal konkurere med og hvilken målgruppe vi skal satse på. Derudover har vi tænkt at lave vores egen hjemmeside på internettet som folk kan klikke sig ind på.

Vores udarbejdelse af rapporten vil gå pr. interviews, materialeindsamling f.eks. brochure, børger og internettet.
Vi har tænkt os at inddrage IT i form af layout og hjemmeside. Derudover har vi tænkt os at inddrage følgende fag: Salg & service, Samfundslære og Erhvervsøkonomi. Vi vil inddrage disse fag i form af: budget over indtægter/omkostninger,lovgivninger og vores konkurrenter og sortiment.

Tilslut vil vi vurdere om det kan lade sig gøre, at lave en fortovscafé i Holbæk bymidte.

Opgaven er skrevet i 2001.

Indhold

Indledning 2
Problemformulering 3
SWOT-analyse 4
Virksomhedens idé og behovsdækning 5
Sortiment 6
- Konkurrenceforhold 6
- Reklamationer 6
Pris og  kvalitetsniveau 7
- Produkter/ydelser 7
Handlingsparametre 8
Kundebetjening 9
- Virksomhedens beliggenhed og indretning 9
Markedsføring 10
Personale 11
Ang. ansøgning om lån. 12
Interessentkontrakt 13
Interessentskabskontrakt 14
Restaurationsloven 15
Resultat og likviditetsbudget 17
Åbningsbalance 18
Jobannonce 19
Konklusion 20

Billede som vi har hængende på vores endevæg Bilag 1
Butikkens indretning Bilag 2
Udregninger til inventar Bilag 3
Organisationsdiagram Bilag 4
Noter til resultatbudget Bilag 5
Åbningsannonce Bilag 6
Personale håndbog Bilag 7
Ansøgning om alkoholbevilling Bilag 8
Ansøgning om næringsbrev Bilag 9
Menukort Bilag 10
Materialeliste Bilag 11
Dagbog Bilag 12

Opstart af virksomhed - Café

[56]
Bedømmelser
  • 11-09-2002
    rigtig god opgave, virkelig gennemført.
  • 03-06-2007
    Det fandme godt lavet
  • 25-09-2017
    Super god opgave. Kan anbefales
  • 08-05-2015
    Givet af Studerende på 5. år
    Den er god god god god god god