Pandora | Virksomhedsanalyse

  • HHX 3. år
  • Afsætning A
  • 10
  • 13
  • 4733
  • PDF

Pandora | Virksomhedsanalyse

Opgavesæt om Pandora. Følgende opgaver er besvaret:

Opgaveformulering
1.Analyser Pandoras nuværende situation ud fra udvalgte modeller.

2.Diskuter og vurder på den baggrund relevante strategiske tiltag Pandora bør iværksætte

3.Afslutningsvis skal du give en overordnet vurdering af, om forslagene kan sætte Pandora på vækstsporet igen. Her er det vigtigt, at der refereres til konklusionerne fra analysefasen i spørgsmål 1.

Opgaven stammer fra en klasse-aflevering, som blev lavet efter Pandoras kæmpe aktiefald og fyringsrunde.

Opgaven er skrevet i 2011.

Uddrag

Økonomiske forhold
Har forbrugeren råd til dette armbånd? Prisen skal være tilpasset forbrugerens behov og økonomiske betalingsmængde. Hvis vi er i en krise, så skal prisen nok passes en del nedad så forbrugeren kan betale for produktet og i højkonjunktur kan prisen atter sættes op igen.

Demografiske forhold
Mest fokus på befolkningen realindkomst. Ikke alle her råd til sådanne armbånd, selvom det ikke er i toppen af prisklassen, og da Pandora har sat deres priser op, skal der være meget fokus på realindkomsten

Politiske og lovgivningsmæssige forhold
Denne del i omverden har stor påvirkning på Pandora, da regeringen og deres udøvende magt kan vedtage lovforslag såsom at der ikke må sælges et bestemt sølv eller bronze produkt i et vist land pga. befolkningen kan være allergiske over for dette stof. Samtidig kan eksempelvis i Danmark, hvis vi d. 15. september får ”rød blok” ind som regering og de derved sætter skatten op, kan de tvinge store virksomheder som Pandora til at flytte deres hovedsæde til et andet land for at betale en lavere skat, da vi i Danmark har et af verdens største skattetakssystemer.

Massemedier
Har altid en stor påvirkning på store virksomheder og især børsorienterede virksomheder. Tit bliver medierne kaldt ”den 4 statsmagt” fordi de har så stor en indflydelse. Ligesom da Pandoras aktiekurs gik ned med 60 % så blev det opråbt i medierne på en meget negativ måde, hvilket har fået mange borgere til at tro at det er gået dristigt nedad for Pandora, men under ”porters generiske strategier” er der en konklusion for dette.

Kulturelle forhold
Benyttes meget ved ”markedsudvikling”, et ex. da de markedsudviklede til Amerika, der har de undersøgt de kulturelle forhold meget dybt for at se om det kunne lade sig gøre, da mange kulturer er forskellige og .... Køb adgang for at læse mere

Pandora | Virksomhedsanalyse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.