Litterær artikel om Ondskabens Hotel af Stephen King

  • STX 1.g
  • Dansk A
  • 10
  • 3
  • 1301
  • PDF

Litterær artikel om Ondskabens Hotel af Stephen King

Analyse og fortolkning af Stephen Kings fremragende gyser Ondskabens Hotel. Der er især langt vægt på personkarakteristik og gysergenren.

Uddrag

Romanen ”Ondskabens Hotel” er skrevet af Stephen King i 1977. Stephen King er kendt for sine makabre gyserromaner, og ”Ondskabens Hotel” hører bestemt under denne kategori.
Dette er en historie om en familiefars langsomme vej mod sindssyge, og hans kone og barns kamp for livet. Jeg vil hovedsageligt fokusere på Jacks udvikling, lige fra alkoholiker, til familiefar og til sindssyg rovmorder.

Romanen handler om familien Torrance, som bor i Stovington USA. Familien består af faderen Jack, som de sidste mange år har været alkoholiker og præget af aggressiv adfærd. Efter, i et vredesanfald, at have brækket sønnen Dannys arm, beslutter han at hoppe på vandvognen og starte forfra.
Jack er gift med sin kone Wendy, og tilsammen har de sønnen Danny, der ikke er et helt normalt barn. Han har evnen til at skinne, hvilket vil sige at han kan forudse hændelser og læse andres tanker.
Jack er blevet fyret fra sin lærerstilling efter en uheldig episode med en elev, og bliver nu tilbudt et job som opsynsmand på Hotel Overlook vinteren over. Familien flytter derop og skal bo isoleret fra omverdenen i de 5 måneder, hvor sne vil spærre dem inde på hotellet... Køb adgang for at læse mere

Litterær artikel om Ondskabens Hotel af Stephen King

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til Litterær artikel om Ondskabens Hotel af Stephen King.