Er det muligt at lave kunstig intelligens?

 • HF 2. år
 • Datalogi C
 • Ingen givet
 • 22
 • 7981
 • PDF

Er det muligt at lave kunstig intelligens?

Opgave skrevet i Datalogi i 1997 som forsøger at undersøge om det er muligt at lave en kunstig intelligens.

Uddrag

Er det muligt at lave kunstig intelligens ?. Denne opgaver var inspireret af dette tilsyneladende simple spørgsmål, men efterhånden som jeg bevægede mig længere ind i denne "verden", viste det sig at blive et mere og mere kompliceret spørgsmål. Hjernen er et monstrøst, vidunderligt rod. Dens milliarder af nerveceller ligger i et indfiltret væv, der udviser kognitive evner, der langt overgår enhver af de silicium-maskiner, man har bygget til at efterligne den.
Dette indfiltret væv bringer depechen vidre til spørgsmålet om, hvordan hjernen fungere, ud over blot at spørge efter en forklaring af de biologiske processer i forbindelse med hjerne-aktivitet. Det omfatter også fx. psykologi, behaviorisme og filosofi, nogle områder som der ikke er taget op i opgave.
De områder der er taget op i denne opgave er logik gyldig-/ugyldighed, sprogforståelse, intelligens, tankens proces, hjernens opbygning og neurale netværk. Det hele har en konnektion på en eller anden måde, og skal man have en visdom i, om der er muligt at lave kunstig intelligens, bliver man nød til at integrere mere end et tema. Kapitlet om logikken (Brug Logikken Mand !) handler om de problemstillinger der opstår i det talte sprog og her gives også en forklaring på hvad det vil sige at udvise intelligens. Desuden vil jeg komme ind på havde det vil sige, at et udsagn har sande eller falske præmisser. "De Små Grå !" handler mere om hjernen og tankens proces. Det jeg her vil belyse, er hvordan man klarlægger tankens proces og problemet med at forstå de enkelte neuroners funktion. Til dette brug tager jeg et close look at hvordan hjernen laver impulser og til sidst hvordan sammenhængen er i neurale netværk og dens opbygning. Som det sidste, vil jeg se på nogle af de forskelle der er mellem kunstig intelligens forskning og neurale netværk forskning. Det er kun toppen af isbjerget der er beskrevet i hver område, da en tetrapyloctopisk uddybelse af hver emne ville kræve et større værk. Grunden til at det netop er disse områder der er kommet med, er forbi det er de første emner jeg tænker på, når det drejer sig om kunstig intelligens... Køb adgang for at læse mere

Er det muligt at lave kunstig intelligens?

[15]
Bedømmelser
 • 12-08-2001
  Opgaven er utroligt dybdeborende, og giver læseren et indblik i, hvad der skal til for at skabe kunstig intelligens!
 • 17-08-2001
  Meget grundig gennemgang af teknikken, dog uden reelt at gå i programmeringens delen. Belyser mange aspekter.
 • 04-10-2012
  Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
  hold kæft man, det kunne bruges til rigtig meget, tak for det :D
 • 01-11-2010
  Rigtig god opgave. Kan klart anbefales