Olie i Grønland - Undersøgelse af Olieboringer

  • STX 1.g
  • Naturgeografi C
  • 10
  • 15
  • 2780
  • PDF

Rapport: Olie i Grønland - Undersøgelse af Olieboringer

Rapporten handler om olie i Grønland og laver en undersøgelse og diskussion af olieboringer i Grønland.

Indledning:
Jeg har valgt emnet olie. Jeg vil starte med at skrive om olieboringer generelt – hvordan forløbet ser ud inden for olieboringer. Bagefter vil jeg gerne komme ind på Grønlands historie inde for olie- og gasefterforskning – både undersøgelser og boringer. Så vil jeg fortælle om de nye olielicenser, der er blevet solgt, og hvad man har i sinde at gøre ved situationen. Dernæst vil jeg skrive om NunaOil – hvem der arbejder der, hvad historien er bag NunaOil, og hvad arbejdet går ud på, hvorefter jeg vil skrive om fordele og ulemper ved at udvinde olie i Grønland.

Indhold

Indholdsfortegnelse 1
Indledning 2
Grundlæggende om olieboringer 3
Grønlands historie inden for olie- og gasefterforskning 3
NunaOil 6
Fordele og ulemper ved olieboringer i Grønland 6
Konklusion 8
Kildefortegnelse 9
Bilag 10

Uddrag

Når man skal bore efter olie, er der fire hovedgrupper: forundersøgelser, efterforskning og vurdering, udbygning og produktion og til sidst ophør.

Den mest anvendte metode under forundersøgelserne er seismiske undersøgelser, hvilket går ud på, at man ved hjælp af lydbølger laver et kort over undergrundens forskellige lag. Man laver et ”net” af de linjer, man har undersøgt, så kan man se, hvor der muligvis kan være olie og gas. Andre metoder, man kan bruge til forundersøgelser, er, gravimetriske og magnetiske kort, hvilket er kort over undergrundens magnetisme og tyngdekraft (de forskellige kort kan ses i bilaget).

Efterforskning og vurdering handler om at vurdere, om de mulige oliefælder indeholder nok olie eller gas til, at det kan betale sig at hente det op. Man kan jo aldrig være helt sikker på, om der overhovedet er noget... Køb adgang for at læse mere

Olie i Grønland - Undersøgelse af Olieboringer

[1]
Bedømmelser
  • 22-01-2013
    Udmærket opgave. Kan anbefales.