SOP: Odder Barnevognsfabrik og Eksport til Tyskland i Afsætning

 • HHX 3. år
 • SRP (Tysk fortsætter A, Afsætning A, SOP)
 • 10
 • 24
 • 6684
 • PDF

SOP: Odder Barnevognsfabrik og Eksport til Tyskland i Afsætning

SOP om Odder Barnevognsfabrik og deres mulighed på det tyske marked - opgaven er skrevet med fagene Afsætning A og Tysk fortsætter-niveau A, og i min opgave gør jeg først rede for virksomhedens historie, og der gives herefter en omfattende virksomhedsanalyse, som munder ud i en vurdering af fremtidigt brug af parametermix for virksomheden for at kunne få succes.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Abstract 1
Indledning 3
Metoder 4
Redegørelse 5
Beskrivelse af Odder Barnevognsfabrik 5
Markedsføringsstrategi, samt positionering 6
Anvendelse af de 4 P'er: 7
Analyse 8
Strategisk analyse 8
Landeanalyse af Tyskland 9
Hofstedes kulturteorier: 13
Vurdering 15
Anvendelse af parametermix på det tyske marked 15
Konklusion 21
Litteraturliste 22
Bøger: 22
Hjemmesider: 22
Tyske artikler: 22
Danske artikler: 23
Andet: 23
Bilag 23

Uddrag

"Indledning:

Rigtig mange danske virksomheder vælger at begynde at eksportere eller at flytte produktionen til udlandet. Det gør de enten, fordi de er ved at være i modning/nedgangsfasen, og er nødt til at bruge nye tiltag for at opnå vækst, eller for at spare penge ved at flytte produktionen til udlandet.

Men for Odder barnevognsfabrik var det lidt anderledes.

De blev tilbudt at afprøve et nyt marked, som er Tyskland. I forbindelse med finanskrisen fandt Odder barnevognsfabrik ud af, at det kunne være et godt nyt tiltag at tage i brug. Tyskland er heller ikke det værste land at starte eksport til, da Tyskland og Danmark ligner hinanden på mange måder og miljøafstanden er forholdsvis kort.

Alligevel er det et helt nyt marked, og det kræver en masse forarbejde, hvis de skal få succes på markedet. Danmark er et feministisk land, hvorimod Tyskland er et meget maskulint land.

Dette er noget, som Odder barnevognsfabrik skal være opmærksom på. Det vil sige at der i Tyskland er stor konkurrencementalitet og hierarkisk opdeling blandt medarbejdere.

Odder er en af de mest dyre og kendte barnevognsmærker i Danmark. Skarpt forfulgt af svenske Emmaljunga, som også er populær i Danmark.

Mange forældre har selv lagt i en Odder barnevogn, da de var små, og ønsker derfor også at deres egne børn, skal ligge i sådan en. En Odder barnevogn har været i produktion siden 1925 og er derfor ren nostalgi.
Min opgave er opstillet efter taksonomisk niveau.

Jeg starter med at redegøre og beskrive virksomheden Odder barnevognsfabrik. Derefter analyserer jeg virksomheden med fokus på eksportmotiver og eksportberedskab. Så har jeg udarbejdet en landeanalyse af Tyskland med særlig vægt på de specifikke produkt- og markedsforhold.

I den sammenhæng har jeg benyttet de vedlagte tyske artikler. Til slut med udgangspunkt i min landeanalyse vil jeg vurdere, hvordan Odder barnevognsfabrik skal anvende deres parametermix på det tyske marked.
Vil Odder barnevogns fabrik blive en succes i Tyskland?"... Køb adgang for at læse mere

SOP: Odder Barnevognsfabrik og Eksport til Tyskland i Afsætning

[6]
Bedømmelser
 • 09-09-2012
  Givet af HHX-elev på 3. år
  God og meget dybdegående forklaring kan helt klart anbefales!
 • 12-05-2011
  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaAAAAAAAaa :D
 • 16-02-2015
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Udemærket og kan anbefales til inspiration
 • 12-11-2014
  Fin opgave, hjalp mig meget!