SRP: Obama og Forandring i USA i IØ og Engelsk

SRP: Obama og Forandring i USA i IØ og Engelsk

SRP som kigger på Barack Obama, den nuværende Præsident af den Forenede Stater, USA, og den forandring som han ønskede at bringe med sig da han indtog positionen som Præsident, samt de forandringer der egentlig fandt sted.

Opgaven er skrevet med fagkombinationen International Økonomi A (IØ) og Engelsk A.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indholdsfortegnelse
1. Indledning
2. Beskrivelse
3. Hvad gør Obama ved det?
4. Analyse af udvalgte hovedpunkter
4.1. Skattepolitik
4.2. Pengepolitik
4.3. Guantanamo
4.4. Sundhedsreform
4.5. Økonomi
4.6. Afghanistan
4.7. Ændre verdens syn på USA
5. Vurdering
5.1. Men lykkes det?
5.2. Socialt
5.3. Politisk
5.4. Økonomisk
6. Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

"I år 2008 skete noget enestående i den amerikanske historie, en afroamerikaner blev valgt til præsident embedet. Dette var aldrig set før, hvilket gør netop dette præsidentvalg så spændende.

Der var mulighed for, at USA enten kunne få en Afroamerikansk præsident, en kvindelig præsident, eller John McCain, der havde en kvindelig vicepræsident. I præsident Bush regeringstid forværrede han landets tilstand på flere områder. Allerede fra starten lå der mange problemer, der skulle rettes op, når den nye præsident blev indsat.

Jeg har valgt, at skrive om Præsident Barack Obama, fordi præsidentvalget i 2008 var et historisk valg. Jeg finder dette emne, meget interessant og da Obama nu har siddet som præsident i lige under et år, synes jeg, at det er et godt tidspunkt at se på hvad han har lovet, og hvor meget, der er blevet indfriet.

For at få et overblik over, hvilke problemer Obama ”arvede”, vil jeg undersøge, hvad det var Bush havde gjort, der gjorde den amerikanske befolkning utilfreds. Jeg vil beskrive, hvad der har muliggjort, at Barack Obama vandt præsidentvalget. Derudover vil jeg undersøge Obama’s valgkampagne og udvælge de hovedpunkter, som jeg finder de mest interessante.

Jeg vil analysere disse hovedpunkter og kigge tilbage på dem et år efter, for at se, om de er blevet indfriet. I denne analyse vil jeg komme ind på de økonomiske politikker og de instrumenter, der skal bruges for at gennemføre hovedpunkterne.

Til sidst vil jeg vurdere, hvilken effekt det vil have på befolkningen, hvis Obama får gennemført sine valgløfter, både socialt, økonomisk og politisk.

Alle svarene vil jeg samle op og evaluere i min konklusion som en afslutning på opgaven, der svarer på de stillede spørgsmål i min problemformulering."... Køb adgang for at læse mere

SRP: Obama og Forandring i USA i IØ og Engelsk

[1]
Bedømmelser
  • 11-12-2011
    opgaven behandlede det emne jeg søgte rigtig godt nemlig om Obama har formået at opfylde sine løfter