SRP om Nynazisme i USA i Samfundsfag A og Engelsk A

 • STX 3.g
 • SRP (Samfundsfag A, Engelsk A)
 • 10
 • 22
 • 7821
 • PDF

SRP om Nynazisme i USA i Samfundsfag A og Engelsk A

SRP om Nynazisme i USA, med fagkombinationen Samfundsfag A og Engelsk A. I Opgaven gives der en redegørelse for begrebet nynazisme og udbredelsen af nynazisme i USA.

I den engelske del indgår en analyse og fortolkning af filmene "The Believer" og "American History X", med særlig fokus på personernes udvikling.

I Samfundsfagsdelen gives der en diskussion af sandsynligheden for at blive nynazist i det senmoderne samfund, og denne undersøgelser tager udgangspunkt i en række teorier om identitetsdannelse.

Elevens kommentar

Diskussionen kan være bedre!

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning 3
Nynazismen 3
Nynazismens udbredelse i USA 4
Analyse og fortolkning af American History X 5
Analyse og fortolkning af The Believer 10
Kort om filmiske virkemidler 13
Sammenligning af filmene 15
Identitetsdannelse i forhold til filmenes hovedpersoner 16
Nynazister i det senmoderne samfund 18
Konklusion 20
Litteraturliste 22

Uddrag

Indledning

Under anden verdens krig blev omtrængt 6 millioner jøder udryddet i koncentrationslejre efter Adolf Hitlers befaling. Begrundelsen for dette var Hitlers racisme – eller racehygiejne, som han selv kaldte det. Selvom verden blev rystet af chok, da omfanget af disse udryddelser blev offentliggjort, er der efter anden verdens krig opstået nynazistiske organisationer verden over. Men hvor udbredt er denne subkultur egentlig? Hvilke faktorer for nogen mennesker til at bliver nynazister?
Ved brug af sociologiske forklaringer og hermeneutiske analyse og fortolkning vil denne opgave belyse fænomenet nynazisme i USA, med udgangspunkt i filmene American History X og The Believer. Hvad får filmenes karakterer til at tvivle på deres nynazistiske overbevisninger? – og hvordan kommer de ud af miljøet?

Nynazismen

Den nynazistiske bevægelse stammer fra den nazisme, som herskede under Adolf Hitlers regeringstid i Tyskland. Denne subkultur er tæt beslægtet med sin forgænger, og mange nynazister betragter Hitler som en profet, hvor værket ”Mein Kampf” er som Biblen i deres øjne.
Nynazismen kan defineres som: enhver form for social- eller politiskbevægelse, som går ind for national socialisme, fascisme eller andre ideologisk tankegange, som var dominerende under Hitlers herredømme.
Det kan være vanskeligt at generalisere fænomenet nynazisme – nogen nynazistiske organisationer ligger overhovedet ikke skjul på, at de er nynazistiske. Som eksempel, blandt mange andre, kan organisationer som: American Nazi Party, Aryan Nations og NSDAP/AO-USA nævnes. De har alle et nazistisk navn, og de har symbolet svastika som logo. Andre opfatter ikke sig selv som... Køb adgang for at læse mere

SRP om Nynazisme i USA i Samfundsfag A og Engelsk A

[5]
Bedømmelser
 • 27-09-2011
  Givet af 3.g'er på STX
  Er det ikke forkert at skrive den er skrevet i Engelsk & Historie, når det er Engelsk og Samfundsfag? Det har totalt vildledt mig!
 • 16-12-2011
  God inspiration og god opgave, men synes godt at analysen kunne være mere dybdegående :)
 • 18-04-2012
  .....................
 • 06-12-2011
  Givet af 3.g'er på STX
  flot flot opgave, rigtig god inspiration til sin egen opgave