Notat til Helle Thorning-Schmidt om den økonomiske krise

 • STX 2.g
 • Samfundsfag A
 • 10
 • 2
 • 649
 • PDF

Notat til Helle Thorning-Schmidt om den økonomiske krise

Notat til Helle Thorning Schmidt med anbefalinger til hvad Socialdemokratiet skal gøre i forhold til, at Danmark skal komme ud af den økonomiske krise.

Lærers kommentar

Du viser en rigtig fin forståelse for de samfundsfalige begreber og benytter dem korrekt og du viser også en fin forståelse for de samfundsøkonomiske sammenhænge, og du har nogle rigtig fine diskussioner og gode iagtagelser hvad angår den forslående strukturpolitik.

Du viser en rigtig god forståelse for det økonomiske kredsløb og for multiplikatoreffekten. Der fokuseres i opgaven meget på strukturpolitiske økonomiske tiltag. Der er også helt i orden. En videre fokusering på det makropolitiske i form af en uddybelse af den ekspansiv finanspolitik og af den kontraktiv finanspolitik (samt ekspansiv/kontraktiv penge-politk) ville dog også være helt i orden. Alt taget i betragtning syntes jeg det er en rigtig flot opgave i forhold til den sparsomme tid du har haft til at sætte dig ind i det meget tunge faglige stof.

Studienets kommentar

Som læreren skriver, er det en fin opgave. Den er imidlertid ret kort og nogle steder ikke tilstrækkeligt uddybende. Man kunne med fordel have fokuseret på ét forslag til at komme ud af krisen og så have uddybet det.

Uddrag

Socialdemokratiet skal sammen med Socialistisk Folkeparti fortsat argumentere for, at der skal føres en ekspansiv finanspolitik, som skal holde ledigheden nede og sætte en større andel af Danmarks befolkning i arbejde. Den nuværende regering skal kritiseres for, at de fører en kontraktiv finanspolitik hvor fokus alene er rettet mod det store offentlige underskud. Øget offentlig låntagning skal peges på som en del af løsningen på Danmarks mange økonomiske problemer, fordi offentlige nedskæringer vil være uansvarligt og skabe et ulighedssamfund ingen ønsker... Køb adgang for at læse mere

Notat til Helle Thorning-Schmidt om den økonomiske krise

[6]
Bedømmelser
 • 01-11-2011
  Givet af 2.g'er på STX
  Opgaven gav en fin inspiration, men lever ikke op til de krav der bliver stillet omrking det at skrive et notat som en embedsmand, hvilket jeg søgte efter og var grunden til at jeg downloadede opgaven.
 • 23-10-2014
  Ok opgave, hvor jeg kunne hente inspiration til min egen aflevering.
 • 23-03-2014
  God opgave, fik meget ud af den til inspiration
 • 06-10-2013
  God inspiration og hjlp til min opgave :)