NV-rapport - Nervesystemet og reaktionstid

NV-rapport - Nervesystemet og reaktionstid

Rapporten undersøger nervesystemet og reaktionstid ved at stille en række personer op i en cirkel og lade et håndtryk vandre igennem cirklen.

Formål:
Formålet med opgaven er at kigge på reaktionstiden, se hvor lang tid, der går fra at nerverne har sendt budskabet til hjernen om, at der er blevet trykket i hånden, til vi reelt set selv har forarbejdet sanseindtrykket og videresendt en impuls til den anden hånd om at den skal trykke. Derudover er det særligt interessant at sammenligne nerveimpulsernes teoretiske hastighed med den hastighed de vil få, når det ikke er samme person, der skal sende nerveimpulsen hele vejen rundt.

Indhold

Formål
Teori
Hypoteser
Materialer
Metode
Resultater
Databehandling
Diskussion
Konklusion

Uddrag

Metode:
Forsøget er udført ved at vi, 1.v og 1,a, stillede os i en rundkreds og holdt hinanden i hænderne, herfra havde vi en ”leder”, der startede et klem, som vandrede rundt i cirklen. Lederen tog tid, og noterede hvor lang tid det tog fra han sendte sit klem til han modtog et med den anden hånd. Man lod det vandrer rundt 5 gange, hvorefter lederen skiftede retning, uden deltagernes viden om dette, for at se hvor meget forberedelse spiller ind. Efterfølgende gjorde vi det klassevis, for at se om resultatet blev anderledes og prøvede med færre og færre personer i cirklen, for at se på forskellige faktorer i forsøget.
Dataen er kvantitativ, da der er en mængde man kan måle i tal og ..... Køb adgang for at læse mere

NV-rapport - Nervesystemet og reaktionstid

[2]
Bedømmelser
  • 15-02-2013
    Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
    Udemærket opgave - dog mangler der resultater til at dække det endelige forsøg.
  • 12-05-2013
    hjalp mig en del !, god