Nedbrydning af askorbinsyre i kartofler

Rapport: Nedbrydning af askorbinsyre i kartofler

Opgaven handler overordnet om C-vitamin.
Vi skulle vælge et produkt/fødevare, der indeholdte ascorbinsyre (C-vitamin). Dernæst skulle man undersøge om noget af c-vitaminet gik tabt, der vi foreksempel kogte, stegte el. gjorde noget lignende med fædevaren. Vi valgte kartofler, hvor vi undersøge ascorbinsyre indholdet, da kartoflerne var kogt, kogt og som havde stået nogle dage i køleskabet og som råprodukt.

Indhold

Formål
Problemformulering
Begrundelse for tilberedningsmetode eller opbevaring
Tidsplan/forsøgsplan
Teori
- Askorbinsyre
- Kemiskstruktur af askorbinsyre
- Nedbrydning af askorbinsyre
- C-vitamin som tilsætningsstof
- Betydning for sundheden
- Kilder til C-vitamin
- Kartoflens historie
- Kartofler
- Titrering
Materialer:
Forsøgsopstilling
Kemikalier og grøntsag:
Fremgangsmåde
Sikkerhed
Resultater og beregninger
1. Forsøg
2. Forsøg
3. Forsøg
4. Forsøg
Afvigelser
Diskussion
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Tidsplan/forsøgsplan
Fredag den 19/8
Vi lagde ud med at lave pressionsøvelser ved af-pipitering efterfulgt af en læsepause, hvor vi læste givet materiale om askorbinsyre. Resten af tiden blev brugt til rapportovervejelser og manglende detaljer på forsøgene. Vi afsluttede dagen med at finde ud af hvilken af os, der kunne tage kartofler med.
Torsdag den 25/8
Hele dagens forløb omhandlede titreringsforsøg med rå kartofler.
Fredag den 26/8
Igen en hel dag med forsøg. Titrering af den kogte kartoffel og det overskydende vand forløb som rutine. Vi brugte dog mere tid end først antaget ved selve kogningen. Som det sidste for den dag satte vi to forsøg til næste gang. Det ene var en opløsning i en omrører, som skulle køre indtil ugen efter. Den anden var en kogt kartoffel som skulle stå i køleskab til testning af naturlig nedbrydning.
Fredag den 2/9
Vi lavede titreringer på opløsningen fra ugen før og den ugegamle kartoffel. Resten af dagen forløb med skrivning af rapport efter en mindre opdeling af teoriafsnittet... Køb adgang for at læse mere

Nedbrydning af askorbinsyre i kartofler

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til Nedbrydning af askorbinsyre i kartofler.