Nazisme: Propaganda og Ideologi - Opgave i Historie

 • STX 2.g
 • Historie A
 • Ingen givet
 • 17
 • 4650
 • PDF

Nazisme: Propaganda og Ideologi - Opgave i Historie

Dette er en opgave om nazisme, der undersøger propaganda og ideologi.

Disposition:
Med henblik på den nazistiske ideologi analyseres den nazistiske propaganda ved hjælp af udvalgte eksempler, der redegøres for propagandaens brug ved den nazistiske magtovertagelse og hvordan man ved hjælp af propagandaen vandt det tyske folk og dets loyalitet.

Indhold

Problemformulering 2
Indledning 3
Adolf hitler – manden bag ideologien 4
Nazismens ideologi 5
Raceideologien 6
Førerprincippet 7
Anti-ideologi og anti-religion 8
Tyskland som militær stormagt 9
Samling af tyskere I et stortyskland og erhvervelse af lebensraum 10
Propaganda – et middel eller et mål? 13
Racepropaganda 13
Befolkningspropaganda 15
Konklusion 16
Litteraturliste 16
Bilag 1 – der ewige jude, 1937 18
Bilag 2 – fritz müller: ernte, 1939 19

Uddrag

Eftertiden har med stor undren set på det nazistiske regime i Tyskland i 30'erne og 40'erne; hvordan kunne det lade sig gøre, at forføre den tyske befolkning og samtidig føre vestmagterne bag lyset i sådan en grad? Dette skete bl.a. ved hjælp af en mesterlig forståelse og udførelse af propagandaens virkemidler og en samtidig ubarmhjertig, utilregnelig fører, der ville bruge alle tænkelige midler for at nå sit mål.

I denne opgave redegøres der for dette mål, som det er beskrevet i ideologien. Dette vil sige, at ideologien opdeles i fem punkter og disse behandles hver for sig: Raceideologien, førerprincippet, anti-ideologi og religion, Tyskland som militær stormagt, samling af alle tyskere i et Stortyskland og erhvervelse af Lebensraum. Derudover analyseres udvalgte billeder, som sammenhængende er med til at danne et billede af propagandaens anvendelse.

Jøden & Arieren – i den nazistiske filmpropaganda af Morten Brask og Siri Aronsen: Bogen blev brugt under arbejdet med propaganda, som informationskilde samt fortolkning af nazistisk kunst og medie. Vi finder den troværdig i de sammenhænge, hvor vi har brugt den... Køb adgang for at læse mere

Nazisme: Propaganda og Ideologi - Opgave i Historie

[48]
Bedømmelser
 • 10-02-2010
  Opgaven er rigtig god, der er meget uddybning. Der er taget enormt mange ciater ud fra en masse bøger, som viser at kilderne er troværdige. Den bedste del synes jeg er beskrivelsen af de forskellige ideologier, konklusionen er også lavet godt, da de netop har samlet alle underemnerne og flettet dem sammen. Umiddelbart vil jeg ikke sige der mangler noget.
 • 16-01-2011
  opgaven giver et godt indblik i Nazismens ideologi som gav mig rigtig god inspiration, så jeg kunne skrive en rigtig god opgave. mange tak for det.
 • 05-06-2016
  Givet af HFe-elev på 2. år
  meget god til at få inspiration
 • 12-04-2015
  Givet af 2.g'er på STX
  God opgave, der kan give hjælp til alt vedrørende emnet