SSO om nazisme i Tyskland

 • HF 2. år
 • SSO (Historie B)
 • 7
 • 17
 • 4695
 • Word2007

SSO om nazisme i Tyskland

Større skriftlig opgave (SSO) i Historie B om nazisme i Tyskland.

Problemformulering:
1. Redegør for Nazisternes magtovertagelse fra 1930 til 1.8 1934.
2. Forklar hvordan nazisterne indoktrinerede og overbeviste befolkningen om den Nazistiske ideologi. Inddrage og analyser de vedhæftede kilder “Hitler om ungdomsopdragelse” og “organisering af Hilter-jugend”.
3. Diskuter kort Adolf Hitlers betydning for Nazisternes vækst i Tyskland.

Indhold

Indledning…………………………………………….. … side 3
Problemformulering………………………………………side 3
Abstrakt……………………………………………………side 4
Nazismens gennembrud…………………………………..side 5-6
Adolf Hitlers magtovertagelse……………………………side 7-8
Hvordan nazisterne indoktrinerede og overbeviste
befolkningen om den nazistiske ideologi………………...side 9-11
Adolf Hitlers betydning for Nazismens
vækst i Tyskland……………………………………………side 11-12
Konklusion………………………………………………….side 13-14
Litteraturliste……………………………………………….side 15
Noter ……………………………………………………….side 16-17
Kildehenvisning ……………………………………………side 18

Uddrag

Indledning:
I 1920'erne det var en svær periode i verden, da alle verdens hjørner var plaget af en omfattende økonomikrise. Økonomikrisen i Europa kommer også efter en mørk tid, nemlig 1. Verdens krig. Folk i Europa var ikke kommet over trauma og ødelæggelserne, som følge af overnævnte krig, da de bliver ramt af en økonomi krise. Det resulterede stor arbejdsløshed og svære økonomiske situationer for befolkning i Europa og ikke mindst i tyskland.
Disse svære tider for det tyske folkefærd dannede vejen for en ny ære i den tyske historie, nemlig nazismens og Adolf Hitlers magt og overtagelse.
Staten og fællesskabet er vigtigere end mennesket for nazisterne, hvilket betyder at menneskene i samfundet skal ofre sig for staten og at staten fratager sig alt ansvaret for borgerne. Det er grundlæggende mentalitet og retningslinjer for tiden der skulle komme. I denne opgave vil jeg beskæftige mig med nazismen i Tyskland og dens gennembrud igennem 1930'erne. Jeg vil gerne vide hvordan Adolf Hitler, som er nazismens forbillede, formåede at komme til magten, og samtidig hvilken redskaber han brugte til at fastholde og styre hans “Rige” med total kontrol.

Nazismens gennembrud: 0
Adolf Hitler og nazismens er blevet en stor del eller den vigtigste del af den moderne tyske historie. For mange mennesker i verden er kendetegnet for Tyskland og den tyske befolkning og deres historie om nazismen og ikke mindste den vigtigste af dem alle, nemlig Adolf Hitler A. Der er mange ting man kan kigge på for at kunne forstå sådan en stor del af historien, som ikke alene har haft stor indflydelse for Tyskland på daværende tidspunkt. Men også for hele verden.
Adolf Hitler har formåede at overtage magten i Tyskland ved at udnytte de politiske og økonomiske situationer der plagede landet og folket på det tidspunkt.
1920'erne var en mørk tid for hele verden, og ikke mindst Tyskland, som efter 1. Verdens krig var i gang med at komme på det rette kurs. I midten af 20'erne begyndte det at se dyster ud for Tyskland. Arbejdsløsheden begyndte og ... Køb adgang for at læse mere

SSO om nazisme i Tyskland

[2]
Bedømmelser
 • 20-01-2013
  Var til stor gavn for min historieprøve om dette.
 • 27-04-2012
  Givet af HHX-elev på 3. år
  kunne bruge noget af det men fandt nogle gode fif