Fremstilling af plast | Naturen i forandring

  • HTX 2. år
  • Teknologi B
  • 10
  • 25
  • 5815
  • PDF

Eksamensprojekt: Fremstilling af plast | Naturen i forandring

Vi vil undersøge om det er muligt at fremstille noget plast, som kan nedbrydes forholdsvist hurtigt af naturen, samtidig med at holdbarheden er acceptabel. Produktet skal vise at vi ikke behøver at bruge en masse materialer som er svært nedbrydelige for naturen såsom aluminium, PVC plast og PET plast.

Fra eksamenssættet der hedder Naturen i forandring.

Indhold

Forord 4
Indledning 5
Kap. 1 - Projektbeskrivelse 6
Problemstilling: 6
Problem: 6
Formål: 6
Problemformulering: 6
Teori og metoder 7
Kap. 2 – Behovsvurdering 8
Maslows behovspyramide: 8
Kap. 3 – teori afsnit 9
Kap 4. – Miljøvurdering 10
Kap. 5 – Teknologianalyse 13
Teknik: 13
Viden: 13
Organisation: 13
Produkt: 13
Kap. 6 – Krav og idéer 14
Kap. 7 – Opskrifter 16
Kap. 8 – Produktionsform 18
Kap. 9 – Testning af produkt 19
Kap. 10 – Teknologi – og samfundsvurdering 21
Kap. 11 – Produktbeskrivelse 24
Kap. 12 – Evaluering 25
Kap. 13 – Konklusion 26
Bilag: 26

Uddrag

I denne rapport vælger vi at ligge vægt på at skåne miljøet. Dette har stor betydning for hele Danmarks befolkning, da alle benytter sig af naturen i en eller anden form. Henkastet affald er et stort og stigende problem i Danmark. Alt fra slikpapir og cigaretskodder til aluminiumsdåser og fastfoodemballage flyder i byerne, langs vejene, på stranden, i skoven og alle mulige andre steder, hvor mennesker færdes. Naturen kan også godt fjerne danskernes madaffald, så som kyllingeben og gammelt brød, hvis affaldet får lov at ligge længe nok. Men nogle af de ting vi smider i naturen kan regnorme, biller og større dyr ikke nedbryde. Det er fx dåser og flasker af plast.
Rapportens indhold vil være et forslag til en løsning på dette store problem. Vores løsning vil være at fremstille en slags bioplast, som er meget nemmere at nedbryde for naturen. Den vil indeholde viden omkring hvilken teori vi skal sættes os ind i, for at vi kan fremstille det produkt vi gerne vil, men også nogle forskellige krav til dette produkt. De krav vi vil stille vil også have forskellig ... Køb adgang for at læse mere

Fremstilling af plast | Naturen i forandring

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.